Postup

 krok

Zohrejte rúru na 120 °C. V hrnci vhodnom do rúry sprudka opečte na masle alebo oleji všetku nahrubo nakrájanú zeleninu, osoľte, okoreňte, pridajte bobkový list a tymian. Ak chcete, pridajte aj časť kože zo slaniny.

 krok

Vlejte do hrnca toľko vývaru alebo vody, aby pokryla iba polovicu výšky zeleniny. Priveďte do varu, hrniec vzduchotesne uzavrite a vložte do vyhriatej rúry na 2-3 hodiny.

 krok

Hrniec vytiahnite, nechajte polievku mierne vychladnúť, vyberte z nej bylinky aj kožu zo slaniny a rozmixujte dokrémova. Ak treba, polievku zrieďte ďalším vývarom alebo vodou. Na zjemnenie môžete použiť kúsok masla alebo smotanu na varenie.

 krok

Polievku ešte prevarte a potom podávajte so slaninou a s plátkami opraženého paštrnáka a cesnaku. Môžete ju tiež dochutiť octom alebo citrónovou šťavou.

Kategórie