Reklama

Králičie stehná s červenou cibuľou: Prevoňajte ich ešte rozmarínom

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Králičie stehná s červenou cibuľou: Prevoňajte ich ešte rozmarínom

  • Dĺžka prípravy (min): 70
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks králičie stehná
  • 1 ks grilovacie korenie
  • 1 ks olej
  • 1 ks hydinový vývar
  • 2-3 lyžice strúhanky
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 2-3 ks vetvičky rozmarínu
  • 4 ks červené cibule
  • 1 ks 100-150 ml bieleho vína
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Umyté, osušené králičie stehná osolíme a posypeme grilovacím korením. Na panvici rozpálime olej a stehná z oboch strán opečieme. Podlejeme ich hydinovým vývarom, prikryjeme a pod pokrievkou dusíme 30-40 minút.

Krok 2

Preosiatu strúhanku zmiešame s prelisovaným cesnakom a nasekanými lístkami rozmarínu. Udusené stehná preložíme do vymastenej zapekacej misy. Posypeme ich ochutenou strúhankou a na povrchu pokvapkáme olejom.

Krok 3

Pridáme rozkrojené červené cibule, podlejeme bielym vínom, trochou vývaru a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 20 minút. Podávame s cestovinami posypanými žeruchou a ozdobíme rukolou.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!