KOKOSOVÁ roláda: Nemusíte ju piecť a máte ju za chvíľu
14. 1. 2022, 9:34 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Kokosové dobroty sú tie najlepšie.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 120 g kakaových piškót
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 3 lyžice rumu
- 40 g mäkkého masla
- pár spoon mlieka
Na plnku:
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 150 g strúhaného kokosu
Postup
Krok 1
Kakaové piškóty najemno pomelieme. Dáme do misky, pridáme preosiaty práškový cukor s preosiatym kakaom a maslo. Prilejeme rum a toľko mlieka, aby sme vypracovali stredne tuhú hmotu, ktorú odložíme na 30 minút do chladničky.

Video Player is loading.
Tekvica nasladko? Táto roláda vás presvedčí, že je to skvelá maškrta!Krok 2
Medzitým si pripravíme plnku: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, prisypeme strúhaný kokos a spolu premiešame. Plnku odložíme do chladu. Stuhnuté cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na plát.
Krok 3
Na plát položíme do valčeka sformovanú plnku, spolu stočíme do rolády a odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na plátky, ktoré polejeme rozpustenou bielou polevou.