Reklama

KOKOSOVÁ roláda: Nemusíte ju piecť a máte ju za chvíľu

d

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Kokosové dobroty sú tie najlepšie.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 120 g kakaových piškót
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžice rumu
  • 40 g mäkkého masla
  • pár spoon mlieka

Na plnku:

  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g strúhaného kokosu

Postup

Krok 1

Kakaové piškóty najemno pomelieme. Dáme do misky, pridáme preosiaty práškový cukor s preosiatym kakaom a maslo. Prilejeme rum a toľko mlieka, aby sme vypracovali stredne tuhú hmotu, ktorú odložíme na 30 minút do chladničky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tekvica nasladko? Táto roláda vás presvedčí, že je to skvelá maškrta!

    Krok 2

    Medzitým si pripravíme plnku: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, prisypeme strúhaný kokos a spolu premiešame. Plnku odložíme do chladu. Stuhnuté cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na plát.

    Krok 3

    Na plát položíme do valčeka sformovanú plnku, spolu stočíme do rolády a odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na plátky, ktoré polejeme rozpustenou bielou polevou.