Reklama

KIVI ZÁKUSOK chutí dobre aj z práškového kivi

kivi

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Kivi zákusok chutí dobre akokoľvek upečený. Mňam!

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Cesto:

  • 6 ks vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 150 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 1,5 ks balíčka kypriaceho prášku

Krém:

  • 2 balíčky práškovej šľahačky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 750 ml kyslej smotany
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 8 ks kivi

Na polevu:

  • 500 ml vody
  • 1 balíček práškového džúsu s príchuťou kivi
  • 1 balíček Zlatého klasu

Postup

Krok 1

Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 25 minút.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dobré triky: Ako jednoducho vyťiahnuť kivi zo šupky

    Krok 2

    Necháme vychladnúť. Vychladnutý plát cesta vyklopíme na obrúsok, papier odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Práškovú šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha.

    Krok 3

    Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Dobre vymiešame a natrieme na cesto. Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme aspoň hodinu stuhnúť.

    Krok 4

    V 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

    Krok 5

    Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme asi na 12 hodín do chladu a nakrájame na kocky.