KIVI ZÁKUSOK chutí dobre aj z práškového kivi
14. 7. 2021, 18:51 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Kivi zákusok chutí dobre akokoľvek upečený. Mňam!
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Cesto:
- 6 ks vajec
- 300 g práškového cukru
- 150 ml oleja
- 150 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 1,5 ks balíčka kypriaceho prášku
Krém:
- 2 balíčky práškovej šľahačky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 750 ml kyslej smotany
- 6 lyžíc práškového cukru
- 8 ks kivi
Na polevu:
- 500 ml vody
- 1 balíček práškového džúsu s príchuťou kivi
- 1 balíček Zlatého klasu
Postup
Krok 1
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 25 minút.

Krok 2
Necháme vychladnúť. Vychladnutý plát cesta vyklopíme na obrúsok, papier odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Práškovú šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha.
Krok 3
Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Dobre vymiešame a natrieme na cesto. Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme aspoň hodinu stuhnúť.
Krok 4
V 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Krok 5
Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme asi na 12 hodín do chladu a nakrájame na kocky.