Reklama

Kinder torta

Reklama

Kinder torta

  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 110 g polohrubej múky
  • 6 ks vajec
  • 200 g čokolády na varenie
  • 75 g masla
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 1 ks rumová aróma
  • 1 štipka soli
  • 1 ks lieskovooriešková nátierka
  • 1 ks kinder čokoládky";i:10;s:30:"1 ks drobné farebné cukríky

Na plnku:

  • 100 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka + 2 lyžice
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks kôra z polovice citróna

Postup

Krok 1

V miske rozmiešame kryštálový cukor so žĺtkami, rumovou arómou a soľou.

Krok 2

Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.

Krok 3

Do cukru so žĺtkami pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a dobre vymiešame. Pridáme roztopenú čokoládu a vymiešame na hladkú masu. Primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

Krok 4

Pripravíme plnku: Na miernom ohni privedieme do varu mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou. Vypneme a necháme pol hodinu postáť. Keď zmes vychladne, pridáme po troške za stáleho miešania hladkú múku a kryštálový a vanilkový cukor. Dáme na slabý oheň, varíme, kým hmota zhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú smotanu, 2 lyžice mlieka a vymiešame do hladkého krému.

Krok 5

Upečený vychladnutý korpus pozdĺžne prekrojíme na polovicu a na spodný plát natrieme lieskovoorieškovú nátierku a pripravenú plnku. Zakryjeme druhým plátom.

Krok 6

Tortu po bokoch natrieme nátierkou a obložíme kinder čokoládkami. Previažeme mašľou a do stredu nasypeme farebné cukríky.

Výber pre vás