Kinder torta
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 g kryštálového cukru
- 110 g polohrubej múky
- 6 ks vajec
- 200 g čokolády na varenie
- 75 g masla
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 1 ks rumová aróma
- 1 štipka soli
- 1 ks lieskovooriešková nátierka
- 1 ks kinder čokoládky";i:10;s:30:"1 ks drobné farebné cukríky
Na plnku:
- 100 g hladkej múky
- 500 ml mlieka + 2 lyžice
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g kryštálového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks kôra z polovice citróna
Postup
Krok 1
V miske rozmiešame kryštálový cukor so žĺtkami, rumovou arómou a soľou.
Krok 2
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
Krok 3
Do cukru so žĺtkami pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a dobre vymiešame. Pridáme roztopenú čokoládu a vymiešame na hladkú masu. Primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
Krok 4
Pripravíme plnku: Na miernom ohni privedieme do varu mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou. Vypneme a necháme pol hodinu postáť. Keď zmes vychladne, pridáme po troške za stáleho miešania hladkú múku a kryštálový a vanilkový cukor. Dáme na slabý oheň, varíme, kým hmota zhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú smotanu, 2 lyžice mlieka a vymiešame do hladkého krému.
Krok 5
Upečený vychladnutý korpus pozdĺžne prekrojíme na polovicu a na spodný plát natrieme lieskovoorieškovú nátierku a pripravenú plnku. Zakryjeme druhým plátom.
Krok 6
Tortu po bokoch natrieme nátierkou a obložíme kinder čokoládkami. Previažeme mašľou a do stredu nasypeme farebné cukríky.