Reklama

Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 ks hlávku kelu
  • 500 g zemiakov
  • 1 ks bravčovú masť
  • 1 ks hladkú múku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks celú rascu
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 6 ks plátkov hovädzieho mäsa
  • 1 ks mletú sladkú červenú papriku";i:10;s:33:"2 lyžice paradajkového pretlaku";i:11;s:20:"1 ks mäsový vývar

Postup

Krok 1

Očistený kel pokrájajte a dajte variť do osolenej vody. Asi po 10 minútach varenia pridajte očistené, na kocky pokrájané zemiaky. Posypte celou rascou a na miernom plameni varte.

Krok 2

Z masti, múky a mletej sladkej červenej papriky urobte zápražku. Pridajte nadrobno postrúhanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku, opražte a zalejte studenou vodou. Pridajte ku kelu, premiešajte, ochuťte mletým čiernym korením a spolu dovarte.

Krok 3

Plátky hovädzieho mäsa osoľte, okoreňte a prudko opečte v panvici na masti. Opečené mäso vyberte, vo výpeku orestujte pokrájanú cibuľu.

Krok 4

Posypte mletou sladkou červenou paprikou, vložte opečené mäso, podlejte vývarom a pod pokrievkou uduste do mäkka. Pred koncom dusenia prilejte pretlak a ešte krátko povarte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!