Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe
17. 11. 2017, 13:48 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:16)

Zdroj: Anza
Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ks hlávku kelu
- 500 g zemiakov
- 1 ks bravčovú masť
- 1 ks hladkú múku
- 2 ks cibule
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks celú rascu
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 6 ks plátkov hovädzieho mäsa
- 1 ks mletú sladkú červenú papriku";i:10;s:33:"2 lyžice paradajkového pretlaku";i:11;s:20:"1 ks mäsový vývar
Postup
Krok 1
Očistený kel pokrájajte a dajte variť do osolenej vody. Asi po 10 minútach varenia pridajte očistené, na kocky pokrájané zemiaky. Posypte celou rascou a na miernom plameni varte.
Krok 2
Z masti, múky a mletej sladkej červenej papriky urobte zápražku. Pridajte nadrobno postrúhanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku, opražte a zalejte studenou vodou. Pridajte ku kelu, premiešajte, ochuťte mletým čiernym korením a spolu dovarte.
Krok 3
Plátky hovädzieho mäsa osoľte, okoreňte a prudko opečte v panvici na masti. Opečené mäso vyberte, vo výpeku orestujte pokrájanú cibuľu.
Krok 4
Posypte mletou sladkou červenou paprikou, vložte opečené mäso, podlejte vývarom a pod pokrievkou uduste do mäkka. Pred koncom dusenia prilejte pretlak a ešte krátko povarte.