Kefírové PALACINKY s jablkami: Poriadne zdravý dezert
Skvelé na raňajky i na večeru.
- 45 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 100 ghladkej múky
- 60 gškrobovej múčky
- 2 ksvajcia
- 1 kssoľ
- 6 lyžíckryštálového cukru
- 140 mlkefíru
- 260 mlmlieka
- 2 lyžiceminerálnej vody
- 6 lyžícoleja
- 6 ksjabĺk
- 1 štipkaškorice
- 2 lyžicebrandy
- 4 lyžicepráškového cukru
Postup
krok
V mise zmiešame múku, škrob, vajcia, soľ, 2 lyžice kryštálového cukru, kefír, mlieko a minerálnu vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť. Na troche oleja postupne opečieme z cesta palacinky. Hotové odložíme na teplé miesto. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
krok
Na panvici ohrejeme zvyšný olej, na ktorom jablká prudko opečieme. Pridáme zvyšný kryštálový cukor, škoricu a brandy. Zmes prehrejeme a odstavíme. Palacinky naplníme jablčnou zmesou, zvinieme a pocukrujeme. Podávame ešte teplé.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
