Reklama

Kefírové PALACINKY s jablkami: Poriadne zdravý dezert

palacinky

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Skvelé na raňajky i na večeru.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 100 g hladkej múky
  • 60 g škrobovej múčky
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks soľ
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 140 ml kefíru
  • 260 ml mlieka
  • 2 lyžice minerálnej vody
  • 6 lyžíc oleja
  • 6 ks jabĺk";i:10;s:18:"1 štipka škorice";i:11;s:16:"2 lyžice brandy";i:12;s:29:"4 lyžice práškového cukru

Postup

Krok 1

V mise zmiešame múku, škrob, vajcia, soľ, 2 lyžice kryštálového cukru, kefír, mlieko a minerálnu vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť. Na troche oleja postupne opečieme z cesta palacinky. Hotové odložíme na teplé miesto. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.

Krok 2

Na panvici ohrejeme zvyšný olej, na ktorom jablká prudko opečieme. Pridáme zvyšný kryštálový cukor, škoricu a brandy. Zmes prehrejeme a odstavíme. Palacinky naplníme jablčnou zmesou, zvinieme a pocukrujeme. Podávame ešte teplé.