Kefírové PALACINKY s jablkami: Poriadne zdravý dezert
7. 7. 2021, 4:56 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Skvelé na raňajky i na večeru.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 100 g hladkej múky
- 60 g škrobovej múčky
- 2 ks vajcia
- 1 ks soľ
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 140 ml kefíru
- 260 ml mlieka
- 2 lyžice minerálnej vody
- 6 lyžíc oleja
- 6 ks jabĺk";i:10;s:18:"1 štipka škorice";i:11;s:16:"2 lyžice brandy";i:12;s:29:"4 lyžice práškového cukru
Postup
Krok 1
V mise zmiešame múku, škrob, vajcia, soľ, 2 lyžice kryštálového cukru, kefír, mlieko a minerálnu vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť. Na troche oleja postupne opečieme z cesta palacinky. Hotové odložíme na teplé miesto. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
Krok 2
Na panvici ohrejeme zvyšný olej, na ktorom jablká prudko opečieme. Pridáme zvyšný kryštálový cukor, škoricu a brandy. Zmes prehrejeme a odstavíme. Palacinky naplníme jablčnou zmesou, zvinieme a pocukrujeme. Podávame ešte teplé.