Reklama

KÁVOVÉ ECLAIRKY: Luxusný francúzsky dezert vyčarujete aj vy. Recept od cukrárky nesklame!

Kávové eclairky sú luxusný francúzsky dezert.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Elegantné kávové éclairky s jemnou náplňou zvládnete pripraviť aj vy podľa nášho receptu. Vychutnajte si luxus francúzskej cukrárskej tradície u vás doma!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naučte sa s nami robiť ODPAĽOVANÉ CESTO: Vaše zákusky budú lepšie, než z cukrárne!

    Éclair je elegantný francúzsky dezert

    Éclair je ikonický francúzsky dezert, ktorý si získal obdiv vďaka svojmu luxusnému vzhľadu a lahodnej chuti. Tento podlhovastý zákusok sa vyrába z odpaľovaného cesta (pâte à choux), ktoré sa po upečení naplní krémovou náplňou, najčastejšie vanilkovým, čokoládovým alebo kávovým krémom.

    Povrch éclairs je zdobený lesklou polevou, ktorá dokonale ladí s chuťou náplne. Dezert je ľahký, jemný a doslova sa rozplýva na jazyku, čo z neho robí jeden z najobľúbenejších výtvorov francúzskej cukrárskej tradície.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Trojčokoládové eclair.

    Eclairky preveria cukrárske zručnosti

    Éclairs sú nielen kulinárskym potešením, ale aj symbolom elegancie. Hoci ich príprava vyžaduje určitú zručnosť, výsledok stojí za to. Cesto musí byť ľahké a duté, aby dokázalo pojať dostatok krému, pričom lesklá poleva dodáva dezertu dokonalý estetický vzhľad.

    V moderných verziách sa éclairs plnia aj ovocnými plnkami alebo exotickými krémami, čím sa tento tradičný dezert stále viac prispôsobuje súčasným chuťovým trendom. Éclair je jednoducho zosobnením francúzskeho šarmu na tanieri. Poďte si ich pripraviť podľa receptu od našej curkárky. Nájdete ho na ďalšej strane...

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.