Reklama

KARFIOLOVÉ placky so syrom: Nemusia byť iba zo zemiakov!

placky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Demokraticky ich rozdeľte vašom hladošom.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 ks väčší karfiol
  • 100 g tvrdého syra
  • 4 lyžice hrubej múky
  • 3 ks vajcia
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice posekaných byliniek
  • 1 ks drvenú rascu
  • 1 lyžica vegety
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks olej

Na omáčku:

  • 1 ks biely jogurt
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 štipka soli
  • 1 ks kôpor (spolu vymiešať)

Postup

Krok 1

Karfiol rozoberte na ružičky a uvarte v osolenej vode do mäkka. Uvarený karfiol popučte vidličkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zemiakové placky Maroša Molnára: Také skvelé, že sa stanú vašou jednotkou!

    Krok 2

    Do vychladnutej masy pridajte múku, vajcia, postrúhaný syr, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky a koreniny. Všetko spolu premiešajte. 

    Krok 3

    Vyformujte malé placky a na oleji ich opečte z oboch strán. Podávajte s opekanými zemiakmi a jogurtovou omáčkou.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!