KARFIOLOVÉ placky so syrom: Nemusia byť iba zo zemiakov!
15. 4. 2021, 19:32 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Demokraticky ich rozdeľte vašom hladošom.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ks väčší karfiol
- 100 g tvrdého syra
- 4 lyžice hrubej múky
- 3 ks vajcia
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 3 lyžice posekaných byliniek
- 1 ks drvenú rascu
- 1 lyžica vegety
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks olej
Na omáčku:
- 1 ks biely jogurt
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 štipka soli
- 1 ks kôpor (spolu vymiešať)
Postup
Krok 1
Karfiol rozoberte na ružičky a uvarte v osolenej vode do mäkka. Uvarený karfiol popučte vidličkou.

Video Player is loading.
Zemiakové placky Maroša Molnára: Také skvelé, že sa stanú vašou jednotkou!Krok 2
Do vychladnutej masy pridajte múku, vajcia, postrúhaný syr, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky a koreniny. Všetko spolu premiešajte.
Krok 3
Vyformujte malé placky a na oleji ich opečte z oboch strán. Podávajte s opekanými zemiakmi a jogurtovou omáčkou.