KAPOR NA PIVE? Chutí trocha inak, ale Vianoce vám určite nepokazí!
20. 12. 2024, 20:01

Zdroj: GURMET/ Marek Bartoš
Kapor je na Vianoce stále v mnohých rodinách tradičnou rybou. Väčšinou sa z neho vysmážajú podkovičky v trojobale, no chutí aj s pivom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Matej Kalina
Galéria k článku

Ako pripraviť kapra trocha inak?
- Môžete ho vysmažiť - upraveného na podkovičky v trojobale, do vajíčok zašľahajte trocha prelisovaného cesnaku a za lyžicu bieleho vína. Aby lepšie chrumkal, podrvte do skrúhanky lupienky mandlí.
- Vysmažiť ho skúste aj v cestíčku z hladkej múky, mletej papriky a trochy vody, prípadne piva.
- Filet alebo kúsky kapra chutia aj pečené v rúre na koreňovej zelenine, cibuli a cesnaku.
Anketa
Pečiete alebo vysmážate na Vianoce kapra?
- Áno, patrí k našej rodinnej tradícii.100%
- Dávame prednosť iným druhom rýb.0%
Hlasovanie bolo ukončené

Kapor na pive
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
POTREBUJETE:
- 200 ml čierneho piva
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky štipľavej papriky
- 2 lyžičky údenej papriky
- 1 hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- polovica kapra (filety alebo podkovy, podľa preferencie)
- 3 lyžice masla
- soľ podľa chuti
POSTUP:
-
Zmiešajte pivo, prelisovaný cesnak, obe papriky a polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a vložte ju do zapekacej misky. Na cibuľu položte kapra a na rybu rozložte kúsky masla. Rybu potom zalejte pripravenou pivovou marinádou a nechajte aspoň 1 hodinu odstáť.
-
Po odležaní pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút. Pred podávaním posypte zvyškom petržlenovej vňate. Podávajte s varenými alebo so šťuchanými zemiakmi.