Reklama

KAPOR NA PIVE? Chutí trocha inak, ale Vianoce vám určite nepokazí!

Kapor na pive so zemiakovou kašou.

Zdroj: GURMET/ Marek Bartoš

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kapor je na Vianoce stále v mnohých rodinách tradičnou rybou. Väčšinou sa z neho vysmážajú podkovičky v trojobale, no chutí aj s pivom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako zbavíte KAPRA kostí: Z filetu urobte chrumkavé hranolky!

    Ako pripraviť kapra trocha inak?

    • Môžete ho vysmažiť - upraveného na podkovičky v trojobale, do vajíčok zašľahajte trocha prelisovaného cesnaku a za lyžicu bieleho vína. Aby lepšie chrumkal, podrvte do skrúhanky lupienky mandlí.
    • Vysmažiť ho skúste aj v cestíčku z hladkej múky, mletej papriky a trochy vody, prípadne piva.
    • Filet alebo kúsky kapra chutia aj pečené v rúre na koreňovej zelenine, cibuli a cesnaku.
    Anketa

    Pečiete alebo vysmážate na Vianoce kapra?

    • Áno, patrí k našej rodinnej tradícii.100%
    • Dávame prednosť iným druhom rýb.0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Krásne voňavé zlaté rybky: Upečte ich na rôzne spôsoby

      Kapor na pive

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

      POTREBUJETE:

      • 200 ml čierneho piva
      • 4 strúčiky cesnaku 
      • 2 lyžičky štipľavej papriky 
      • 2 lyžičky údenej papriky 
      • 1 hrsť hladkolistej petržlenovej vňate 
      • 1 cibuľa
      • polovica kapra (filety alebo podkovy, podľa preferencie)
      • 3 lyžice masla
      • soľ podľa chuti

       

      POSTUP:

      1.  Zmiešajte pivo, prelisovaný cesnak, obe papriky a polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a vložte ju do zapekacej misky. Na cibuľu položte kapra a na rybu rozložte kúsky masla. Rybu potom zalejte pripravenou pivovou marinádou a nechajte aspoň 1 hodinu odstáť.

      2.  Po odležaní pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 minút. Pred podávaním posypte zvyškom petržlenovej vňate. Podávajte s varenými alebo so šťuchanými zemiakmi.

       

       

      Autor článku

      Mária Abrahámová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!