KAČACIE PRSIA s pomarančmi podávate už o pol hodiny! Na RÝCHLY RECEPT nedáme dopustiť
23. 11. 2023, 7:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Máte chuť na kačacie mäsko, ale nechce sa vám stráviť pečením dlhé hodiny? Tento recept na kačacie prsia s chutnou kašou je pre vás ideálny!
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
Zdroj: Archív NMH
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
14 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku!Zdroj: Tatiana Kubicová
KAČACIE PRSIA S POMARANČMI A SO ZEMIAKOVO-ZELEROVOU KAŠOU
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Kačacie prsia s pomarančmi a so zemiakovo-zelerovou kašou
Potrebujete:
- 400 g zemiakov
- štvrť stredne veľkého zeleru
- maslo
- mlieko podľa potreby
- štipka mletého muškátového orieška
- 2 kusy kačacích pŕs s kožou
- 1 pomaranč
- 2 lyžice medu
- tymian
- soľ, korenie
POSTUP:
- Do hrnca dajte očistené zemiaky a zeler nakrájané na kocky. Zalejte horúcou vodou, osoľte, priveďte do varu a varte domäkka.
- Zeleninu sceďte, pridajte 2 lyžice masla, mlieko, muškátový oriešok a rozmixujte na hladkú kašu.
- Kožu na kačacích prsiach jemne narežte na štvorčeky, osoľte a okoreňte z oboch strán. Opekajte na zohriatej panvici, kým koža nie je chrumkavá a zlatá. Potom prsia otočte, stíšte plameň a pečte ešte 8 minút, aby prsia ostali vnútri mierne ružové. Vyberte z panvice a nechajte odpočinúť.
- Do výpeku v panvici vlejte šťavu z celého pomaranča spolu s prúžkami pomarančovej kôry, pridajte med, soľ, korenie, vetvičku tymianu a na miernom plameni zredukujte.
- Na taniere naložte zemiakovo-zelerovú kašu, nakrájané kačacie prsia a polejte pomarančovo-medovou šťavou. Ozdobte lístkami tymianu a podávajte.
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: