Reklama

KAČACIE PRSIA s pomarančmi podávate už o pol hodiny! Na RÝCHLY RECEPT nedáme dopustiť

Kačacie prsia s pomarančmi a so zemiakovo-zelerovou kašou

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Máte chuť na kačacie mäsko, ale nechce sa vám stráviť pečením dlhé hodiny? Tento recept na kačacie prsia s chutnou kašou je pre vás ideálny!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Viedenský REZEŇ: Šéfkuchár vám ukáže, ako ho upražiť na jednotku!
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    KAČACIE PRSIA S POMARANČMI A SO ZEMIAKOVO-ZELEROVOU KAŠOU

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Kačacie prsia s pomarančmi a so zemiakovo-zelerovou kašou

    Potrebujete:

    • 400 g zemiakov
    • štvrť stredne veľkého zeleru
    • maslo
    • mlieko podľa potreby
    • štipka mletého muškátového orieška
    • 2 kusy kačacích pŕs s kožou
    • 1 pomaranč
    • 2 lyžice medu
    • tymian
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Do hrnca dajte očistené zemiaky a zeler nakrájané na kocky. Zalejte horúcou vodou, osoľte, priveďte do varu a varte domäkka.
    2. Zeleninu sceďte, pridajte 2 lyžice masla, mlieko, muškátový oriešok a rozmixujte na hladkú kašu.
    3. Kožu na kačacích prsiach jemne narežte na štvorčeky, osoľte a okoreňte z oboch strán. Opekajte na zohriatej panvici, kým koža nie je chrumkavá a zlatá. Potom prsia otočte, stíšte plameň a pečte ešte 8 minút, aby prsia ostali vnútri mierne ružové. Vyberte z panvice a nechajte odpočinúť.
    4. Do výpeku v panvici vlejte šťavu z celého pomaranča spolu s prúžkami pomarančovej kôry, pridajte med, soľ, korenie, vetvičku tymianu a na miernom plameni zredukujte.
    5. Na taniere naložte zemiakovo-zelerovú kašu, nakrájané kačacie prsia a polejte pomarančovo-medovou šťavou. Ozdobte lístkami tymianu a podávajte.

    Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.