Jesenná porcia vitamínov: Hruškovo-zázvorový crumble
26. 10. 2022, 9:27 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Hruškovo-zázvorový crumble vám v sychravom počasí určite dobre padne.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 5-6 ks hrušiek
- 1 ks 10-15 sliviek
- 3 lyžice medu (alebo podľa chuti)
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 ks šťava z polovice citróna
- pol spoon mletej škorice
Na krustu:
- 100 g opražených vlašských orechov
- 1 hrnček kokosovej múky
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 120 g masla
- 4-5 lyžice tmavého trstinového cukru
- pol spoon mletej škorice
- pol spoon mletej vanilky
- 1 štipka soli
- 3-4 lyžice mlieka
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejte na 180 °C. Do misy dajte očistené hrušky nakrájané na menšie kocky, nakrájané slivky, med, nastrúhaný čerstvý zázvor, škrob, šťavu z citróna, škoricu a všetko dobre zamiešajte.
Krok 2
Ovocie rozdeľte do šálok, ktoré môžu ísť do rúry, alebo do misiek.
Krok 3
Pripravte krustu: Všetky suroviny okrem mlieka dajte do misy a urobte mrveničku. Potom pridajte aj mlieko a vymiešajte. Zmesou bohato posypte ovocie v šálkach a dajte piecť na 30-35 minút dozlatista. Crumble podávajte horúci.