Reklama

Jesenná porcia vitamínov: Hruškovo-zázvorový crumble

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Hruškovo-zázvorový crumble vám v sychravom počasí určite dobre padne.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 5-6 ks hrušiek
  • 1 ks 10-15 sliviek
  • 3 lyžice medu (alebo podľa chuti)
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 ks šťava z polovice citróna
  • pol spoon mletej škorice

Na krustu:

  • 100 g opražených vlašských orechov
  • 1 hrnček kokosovej múky
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 120 g masla
  • 4-5 lyžice tmavého trstinového cukru
  • pol spoon mletej škorice
  • pol spoon mletej vanilky
  • 1 štipka soli
  • 3-4 lyžice mlieka

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejte na 180 °C. Do misy dajte očistené hrušky nakrájané na menšie kocky, nakrájané slivky, med, nastrúhaný čerstvý zázvor, škrob, šťavu z citróna, škoricu a všetko dobre zamiešajte.

Krok 2

Ovocie rozdeľte do šálok, ktoré môžu ísť do rúry, alebo do misiek.

Krok 3

 Pripravte krustu: Všetky suroviny okrem mlieka dajte do misy a urobte mrveničku. Potom pridajte aj mlieko a vymiešajte. Zmesou bohato posypte ovocie v šálkach a dajte piecť na 30-35 minút dozlatista. Crumble podávajte horúci.