Jesenná porcia vitamínov: Hruškovo-zázvorový crumble
Hruškovo-zázvorový crumble vám v sychravom počasí určite dobre padne.
- 45 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 5-6 kshrušiek
- 1 ks10-15 sliviek
- 3 lyžicemedu (alebo podľa chuti)
- 1 lyžicanastrúhaného zázvoru
- 2 lyžicekukuričného škrobu
- 1 ksšťava z polovice citróna
- pol lyžicamletej škorice
Na krustu:
- 100 gopražených vlašských orechov
- 1 hrnčekkokosovej múky
- 1 hrnčekovsených vločiek
- 120 gmasla
- 4-5 lyžíctmavého trstinového cukru
- pol lyžicamletej škorice
- pol lyžicamletej vanilky
- 1 štipkasoli
- 3-4 lyžicemlieka
Postup
krok
Rúru vyhrejte na 180 °C. Do misy dajte očistené hrušky nakrájané na menšie kocky, nakrájané slivky, med, nastrúhaný čerstvý zázvor, škrob, šťavu z citróna, škoricu a všetko dobre zamiešajte.
krok
Ovocie rozdeľte do šálok, ktoré môžu ísť do rúry, alebo do misiek.
krok
Pripravte krustu: Všetky suroviny okrem mlieka dajte do misy a urobte mrveničku. Potom pridajte aj mlieko a vymiešajte. Zmesou bohato posypte ovocie v šálkach a dajte piecť na 30-35 minút dozlatista. Crumble podávajte horúci.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
