Reklama

Jemná roláda s banánovým cestom: Ten pravý dezert na oslavu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šťavnatá citrónová roláda: Najlepšie tipy, aby bola krásne svieža!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Roláda s banánovým cestom a jemným škoricovým krémom.

    Roláda s banánovým cestom

    8 AŽ 10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT, CHLADENIE

     

    POTREBUJETE:

    • 3 veľké vajcia
    • 120 g krupicového cukru
    • 1 lyžička vanilkového extraktu 
    • 2 zrelé banány 
    • 90 g hladkej múky 
    • 20 g kakaa holandského typu 
    • pol lyžičky kypriaceho prášku
    • pol lyžičky sódy bikarbóny 
    • pol lyžičky mletej škorice 
    • štvrť lyžičky soli 
    • práškový cukor na posypanie

    Na krém: 

    •  85 g masla izbovej teploty
    • 100 g práškového cukru
    • 250 g smotanového syra
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • pol lyžičky mletej škorice

     

    POSTUP:

    1.  Vajcia s cukrom a s vanilkovým extraktom vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte roztlačené banány a jemne premiešajte.

    2.  Vsypte preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, so sódou bikarbónou, škoricou a soľou. Zapracujte veľmi opatrne, už len ručne. Hmotu vylejte na plech s rozmerom 22 x 34 cm, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.

    3.  Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 15 minút. Urobte test špajľou. Hneď po vytiahnutí z rúry korpus uvoľnite z plechu a opatrne preložte na pripravenú utierku, na ktorú ste rozložili čistý papier na pečenie, ktorý bohato posypte práškovým cukrom.

    4.  Opatrne odlepte papier, s ktorým sa korpus piekol, a zrolujte. Zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.

    5.  V mise vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Následne pridajte smotanový syr s vanilkovým extraktom, so škoricou a zašľahajte, aby vznikol hladký krém. Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a zrolujte. Roládu odložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom už iba posypte kakaom, práškovým cukrom a môžete krájať.

     

     

    Strana

    2/2

    Autori článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.
    Reklama