Jemná roláda s banánovým cestom: Ten pravý dezert na oslavu!
8. 3. 2025, 12:02

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Roláda s banánovým cestom a jemným škoricovým krémom.
Roláda s banánovým cestom
8 AŽ 10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT, CHLADENIE
POTREBUJETE:
- 3 veľké vajcia
- 120 g krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 zrelé banány
- 90 g hladkej múky
- 20 g kakaa holandského typu
- pol lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- pol lyžičky mletej škorice
- štvrť lyžičky soli
- práškový cukor na posypanie
Na krém:
- 85 g masla izbovej teploty
- 100 g práškového cukru
- 250 g smotanového syra
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- pol lyžičky mletej škorice
POSTUP:
-
Vajcia s cukrom a s vanilkovým extraktom vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte roztlačené banány a jemne premiešajte.
-
Vsypte preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom, so sódou bikarbónou, škoricou a soľou. Zapracujte veľmi opatrne, už len ručne. Hmotu vylejte na plech s rozmerom 22 x 34 cm, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.
-
Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 15 minút. Urobte test špajľou. Hneď po vytiahnutí z rúry korpus uvoľnite z plechu a opatrne preložte na pripravenú utierku, na ktorú ste rozložili čistý papier na pečenie, ktorý bohato posypte práškovým cukrom.
-
Opatrne odlepte papier, s ktorým sa korpus piekol, a zrolujte. Zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.
-
V mise vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Následne pridajte smotanový syr s vanilkovým extraktom, so škoricou a zašľahajte, aby vznikol hladký krém. Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus a zrolujte. Roládu odložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom už iba posypte kakaom, práškovým cukrom a môžete krájať.