Reklama

Jednoduchý JABLKOVÝ koláč: Hrnčekový zvládnu aj vaši malí pekári

hrncekovy jablkový

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jabĺčkové máme zo všetkých najradšej!

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • pol cup oleja
  • 5 - 6 ks nahrubo nastrúhaných jabĺk
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 ks vajce
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 ks práškový cukor na ozdobenie

Postup

Krok 1

Všetky suroviny premiešajte, vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20 - 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!