Reklama

Jedlo môjho detstva: Mamin POSÝPKOVÝ Diana Hágerová miluje!

Môžete použiť hocijaké ovocie. My ho najviac milujeme s marhuľami, cez zimu aj so

Zdroj: archív

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Je vskutku jednoduchý, ale zato fantastický! Rozvoniaval u nás aj niekoľkokrát za týždeň, vždy plný sezónneho ovocia,“ spomína moderátorka a modelka Diana Hágerová.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si krok za krokom pripraviť nepečený stracciatella koláč s marhuľami

    „Recept je starý desiatky rokov. Maminka ho získala od milej susedy ešte ako tínedžerka. Aj teraz, po rokoch, stačí, že zacítim jeho vôňu, a mám opäť desať. Tradícia totiž pokračuje – koláčik často a rada pečiem pre svoju Izabelku. Teda, už ho pečieme spolu.“

    Ovocný koláč s posýpkou

    Zdroj: archív

    Diana Hágerová

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g práškového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 500 g polohrubej múky
    • 125 g masla (zmäknutého)
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 2 vajcia
    • 150 ml mlieka
    • marhule (iné ovocie)

    Zdroj: archív

    Diana ako dieťa

    POSTUP:

    1. Práškový a vanilkový cukor, múku a maslo rukou rozdrobte na posýpku. Štvrtinu z nej odoberte a odložte bokom. Do zvyšku primiešajte kypriaci prášok, vajcia a mlieko. Všetko spolu vymiešajte.
    2. Cesto vylejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie, rozložte naň ovocie a posypte odloženou posýpkou. Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 40-45 minút, kým posýpka nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.