Jedlo môjho detstva: Mamin POSÝPKOVÝ Diana Hágerová miluje!
16. 9. 2021, 13:14 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: archív
Reklama
„Je vskutku jednoduchý, ale zato fantastický! Rozvoniaval u nás aj niekoľkokrát za týždeň, vždy plný sezónneho ovocia,“ spomína moderátorka a modelka Diana Hágerová.

Video Player is loading.
Postup: Ako si krok za krokom pripraviť nepečený stracciatella koláč s marhuľami„Recept je starý desiatky rokov. Maminka ho získala od milej susedy ešte ako tínedžerka. Aj teraz, po rokoch, stačí, že zacítim jeho vôňu, a mám opäť desať. Tradícia totiž pokračuje – koláčik často a rada pečiem pre svoju Izabelku. Teda, už ho pečieme spolu.“
Ovocný koláč s posýpkou
Zdroj: archív
Diana Hágerová
ZA PLECH, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 g polohrubej múky
- 125 g masla (zmäknutého)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 150 ml mlieka
- marhule (iné ovocie)
Zdroj: archív
Diana ako dieťa
POSTUP:
- Práškový a vanilkový cukor, múku a maslo rukou rozdrobte na posýpku. Štvrtinu z nej odoberte a odložte bokom. Do zvyšku primiešajte kypriaci prášok, vajcia a mlieko. Všetko spolu vymiešajte.
- Cesto vylejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie, rozložte naň ovocie a posypte odloženou posýpkou. Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 40-45 minút, kým posýpka nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!