Postup

 krok

Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode. Do výkonného mixéra dajte oriešky s vodou a rozmixujte na hladkú krémovú hmotu. Pridajte nasekaný medvedí cesnak aj petržlenovú vňať a opäť mixujte. Už iba jemne, aby sa bylinky nasekali, nie rozmixovali.

 krok

Na panvici s olivovým olejom osmažte cibuľku nakrájanú nadrobno a cesnak nasekaný nadrobno. Pridajte paradajky nakrájané na štvrtiny, mletý koriander, soľ a korenie podľa chuti. Opekajte už len pol minúty a zalejte zmesou z medvedieho cesnaku. Priveďte do varu a primiešajte uvarené cestoviny. Potom ochuťte nastrúhanou citrónovou kôrou aj šťavou.

 krok

 Cestoviny podávajte ozdobené klíčkami ďatelinky (reďkovky) a pokvapkané olivovým olejom.

Kategórie