
Jar na tanieri! Linguine S MEDVEDÍM CESNAKOM a klíčkami ďatelinky chutia fantasticky
Jar na tanieri! Linguine S MEDVEDÍM CESNAKOM a klíčkami ďatelinky chutia fantasticky
Medvedí cesnak a klíčky urobia z obyčajných cestovín jedlo nabité vitamínmi a živinami.
- 30 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 glinguine (alebo iných cestovín)
- 150 gorechov kešu (nesolených, nepražených)
- 400 mlvody
- 70 gmedvedieho cesnaku
- 30 gpetržlenovej vňate
- pol ksjarnej cibuľky
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 8 kscherry paradajok
- 1 ksštvrtina lyžičky mletého koriandra
- pol ksbiocitróna
- 1 ksolivový olej
- 1 kssoľ, čerstvo pomleté čierne korenie
- 1 ksklíčky ďatelinky (reďkovky)
Postup
krok
Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode. Do výkonného mixéra dajte oriešky s vodou a rozmixujte na hladkú krémovú hmotu. Pridajte nasekaný medvedí cesnak aj petržlenovú vňať a opäť mixujte. Už iba jemne, aby sa bylinky nasekali, nie rozmixovali.
krok
Na panvici s olivovým olejom osmažte cibuľku nakrájanú nadrobno a cesnak nasekaný nadrobno. Pridajte paradajky nakrájané na štvrtiny, mletý koriander, soľ a korenie podľa chuti. Opekajte už len pol minúty a zalejte zmesou z medvedieho cesnaku. Priveďte do varu a primiešajte uvarené cestoviny. Potom ochuťte nastrúhanou citrónovou kôrou aj šťavou.
krok
Cestoviny podávajte ozdobené klíčkami ďatelinky (reďkovky) a pokvapkané olivovým olejom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
