Reklama

Jablkový NÁKYP: Užite si poriadne veľkú ovocnú masu

jablko

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ako sa to hovorí o jednom jabĺčku denne a tu ich máte celú nálož... zdravia!

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 240 g okrúhlych piškót
  • 1 kg jabĺk
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice maizeny
  • 3 ks vajcia
  • 3 ks bielky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks mletú škoricu na posypanie

Postup

Krok 1

Olúpané jablká nastrúhajte, zasypte kryštálovým cukrom a duste do mäkka. V troche vody rozmiešajte maizenu a nalejte do jablčnej hmoty. Potom priveďte do varu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Upečte si s nami krok za krokom dokonalý jablkový koláč s orechovou posýpkou!

    Krok 2

    Jablkovú masu premiešajte s celými vajcami. Na dno vymastenej, zapekacej misy rozložte piškóty, na ne rozotrite jablkovú zmes. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C zapečte, kým zmes nestuhne. 

    Krok 3

    Jablká prekryte snehom z 3 bielkov a práškového cukru. Opäť vložte do rúry a zapekajte, až bielky stuhnú. Posypte mletou škoricou.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!