Jablkový NÁKYP: Užite si poriadne veľkú ovocnú masu
8. 6. 2021, 10:56 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Ako sa to hovorí o jednom jabĺčku denne a tu ich máte celú nálož... zdravia!
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 240 g okrúhlych piškót
- 1 kg jabĺk
- 200 g kryštálového cukru
- 2 lyžice maizeny
- 3 ks vajcia
- 3 ks bielky
- 100 g práškového cukru
- 1 ks mletú škoricu na posypanie
Postup
Krok 1
Olúpané jablká nastrúhajte, zasypte kryštálovým cukrom a duste do mäkka. V troche vody rozmiešajte maizenu a nalejte do jablčnej hmoty. Potom priveďte do varu.

Video Player is loading.
Upečte si s nami krok za krokom dokonalý jablkový koláč s orechovou posýpkou!Krok 2
Jablkovú masu premiešajte s celými vajcami. Na dno vymastenej, zapekacej misy rozložte piškóty, na ne rozotrite jablkovú zmes. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C zapečte, kým zmes nestuhne.
Krok 3
Jablká prekryte snehom z 3 bielkov a práškového cukru. Opäť vložte do rúry a zapekajte, až bielky stuhnú. Posypte mletou škoricou.