Postup

 krok

Karfiol rozoberte na ružičky a povarte vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty. Schlaďte ho v studenej vode.

 krok

Pšeno dobre prepláchnite v sitku horúcou vodou a dajte variť do osolenej vody alebo vývaru. Priveďte do varu, prikryte a pomaly varte, kým pšeno neabsorbuje všetku tekutinu.

 krok

Trochu vychladnuté pšeno premiešajte s uvareným karfiolom, pridajte múku, rozmiešané vajcia, nastrúhaný syr a soľ. Všetko spolu popučte rukami alebo pučidlom na zemiaky.

 krok

Vyformujte malú placku, opečte ju na panvici s trochou oleja a ochutnajte. Ak treba, zvyšok masy dochuťte. Potom tvarujte guľôčky a pritláčajte ich na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekajte z oboch strán.

 krok

Urobte tekvicový kečup: Na oleji osmažte cibuľu, pridajte kúsky tekvice a osoľte. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky alebo pretlak. Prilejte pár lyžíc vody, prikryte a duste na slabom plameni domäkka. Zmes prepasírujte cez husté sitko a vráťte do hrnca. Kečup ešte za stáleho miešania varte do zhustnutia, dochuťte soľou, citrónovou šťavou a medom. Nechajte ho úplne vychladnúť.

 krok

Fašírky podávajte so šalátom a s tekvicovým kečupom.