Reklama

Bravčový čiernohorský REZEŇ: Hrubé cestíčko aj mäso

rezen

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Zvládnete aj dva? My sa ním prejedáme pravidelne. Mňam!

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového karé bez kosti
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Na cestíčko:

  • 3 ks zemiaky
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sušeného majoránu
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks hladká múka na zahustenie
  • 1 ks bravčová masť
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks ryža s hráškom ako príloha

Postup

Krok 1

Mäso nakrájajte na rezne, naklepte, po okrajoch narežte, osoľte a okoreňte.

Krok 2

Do misy nastrúhajte očistené zemiaky, pridajte prelisovaný cesnak, majorán podrvený v dlaniach, soľ, korenie, vajcia a postupne pridávajte múku, až vznikne polohusté cestíčko. V cestíčku by mala prevažovať chuť zemiakov, nie múky.

Krok 3

Na panvici dobre rozohrejte bravčovú masť. Rezne obaľte v múke, oklepte, namočte do cestíčka a vyprážajte rovnomerne z oboch strán. Najskôr rezne opečte sprudka, potom zmiernite teplotu na minimum, aby sa mäso dobre prepieklo a rezne sa nespálili. Podávajte s ryžou zmiešanou s poduseným hráškom. Vhodnou prílohou je aj zemiakové pyré.

Výber pre vás