Bravčový čiernohorský REZEŇ: Hrubé cestíčko aj mäso
11. 3. 2022, 7:40 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Laura Witteková
Zvládnete aj dva? My sa ním prejedáme pravidelne. Mňam!
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčového karé bez kosti
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Na cestíčko:
- 3 ks zemiaky
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sušeného majoránu
- 2 ks vajcia
- 1 ks hladká múka na zahustenie
- 1 ks bravčová masť
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks ryža s hráškom ako príloha
Postup
Krok 1
Mäso nakrájajte na rezne, naklepte, po okrajoch narežte, osoľte a okoreňte.
Krok 2
Do misy nastrúhajte očistené zemiaky, pridajte prelisovaný cesnak, majorán podrvený v dlaniach, soľ, korenie, vajcia a postupne pridávajte múku, až vznikne polohusté cestíčko. V cestíčku by mala prevažovať chuť zemiakov, nie múky.
Krok 3
Na panvici dobre rozohrejte bravčovú masť. Rezne obaľte v múke, oklepte, namočte do cestíčka a vyprážajte rovnomerne z oboch strán. Najskôr rezne opečte sprudka, potom zmiernite teplotu na minimum, aby sa mäso dobre prepieklo a rezne sa nespálili. Podávajte s ryžou zmiešanou s poduseným hráškom. Vhodnou prílohou je aj zemiakové pyré.