Reklama

Hrnčekový MAKOVÝ CHLEBÍČEK: Máte vybavené sviatočné raňajky!

Hrnčekový makový chlebíček s cukrovou polevou.

Zdroj: Dobré jedlo/ANZA

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jednoduchý makový koláč v chlebíčkovej forme vám dobre padne na raňajky alebo na výlet do hôr cez sviatky i medzi nimi.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neodolateľné makové koláče: Tieto nesmú na Vianoce chýbať

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Makových koláčov je ako maku!

    Anketa

    Máte radi mak?

    • Som makoholik, môžem ho hocikde, hocikedy a hocikoľko...93%
    • Nemusím ho veľmi.6%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Mak sa hodí do koláčov na vianočné sviatky, pred nimi aj po nich... Makoholici sa ho neprejedia nikdy, preto sú takí zdraví! V zime ho skúste v koláčoch skombinovať s perníkovým korením alebo so škoricou, pridajte hrozienka alebo brusnice v rume, a predĺžite si chuť Vianoc na niekoľko dní. Ak hľadáte naozaj jednoduchý a rýchly makový recept, na ďalšej strane ho nájdete!

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Tieto MAKOVÉ LINECKÉ KOLÁČIKY z pekárne Fertucha sú TOP: Najlepší RECEPT! Teaser
      Zdroj: NMH

      Zdroj: Dobré jedlo/ANZA

      Hrnčekový makový chlebíček s cukrovou polevou.

      Náš tip: Ak chcete tento koláčik povýšiť na slávnostný, polejte ho čokoládovou alebo cukrovou polevou. Tú pripravíte z 1 bielka vyšľahaného zo 160 g preosiateho práškového cukru, ktorý do bielka pridávajte postupne počas šľahania. Nakoniec pridajte 1 lyžicu citrónovej šťavy.

      Hrnčekový makový chlebíček

       

      POTREBUJETE:

      • 2 vajcia
      • pol hrnčeka práškového cukru
      • 1 vrecko škoricového cukru
      • pol hrnčeka  slnečnicového oleja
      • pol hrnčeka zomletého modrého alebo sivého maku 
      • pol hrnčeka nezomletého maku
      • kôra z 1 bio citróna
      • 2 hrnčeky polohrubej múky
      • pol balíčka kypriaceho prášku (môže byť kypriaci prášok do perníka)
      • 2 hrnčeky  mlieka

       

      POSTUP:

      1.  Vymiešajte žĺtky s práškovým cukrom do penista, pridajte škoricový cukor a postupne prilievajte olej.
      2. Prisypte mletý aj nemletý mak, na jemno nastrúhanú citrónovú kôru,  preosiatu múku s kypriacim práškom a prilejte mlieko. Dobre premiešajte vareškou a nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
      3. Cestom naplňte podlhovastú chlebíkovú formu vystlanú papierom na pečenie alebo vymastenú a vysypanú múkou. V rúre vyhriatej  na 170 °C pečte asi 60 minút. Vyskúšajte špajdľou, či je chlebíček upečený. 

      Autor článku

      Mária Abrahámová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!