objednať časopis
všetky kategórie

Aj vy občas doma ňúrate niečo sladké, čím by ste však veľmi nezhrešili? Ste tu správne! Maškrtiť môžete aj bez výčitiek svedomia...

ČOKOLÁDOVÁ PENA

ČOKOLÁDOVÁ
PENA
ČOKOLÁDOVÁ PENA
Zdroj: Laura Witteková

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, CHLADENIE

Potrebujete:

  • 1 šálka slaného nálevu zo zaváraného cícera z konzervy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 lyžice javorového sirupu 
  • 200 g kvalitnej 54-percentnej čokolády
  • mrazené lesné ovocie

POSTUP:

  1. Do misy vlejte slaný nálev, zvaný inak aj akvafaba, pridajte citrónovú šťavu, javorový sirup a šľahajte do pevných špičiek. Bude to trvať približne 8-10 minút.
  2. Čokoládu roztopte v ohňovzdornej miske nad vodnou parou. Odstavte a nechajte trochu vychladnúť.
  3. Do vzniknutej peny z nálevu veľmi jemne zamiešajte čokoládu. Penou naplňte poháriky a vložte do chladničky na 2 hodiny.
  4. Nakoniec penu ozdobte drobným mrazeným ovocím.

Kategórie