ČOKOLÁDOVÁ PENA
ČOKOLÁDOVÁ
PENA
Zdroj: Laura Witteková
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, CHLADENIE
Potrebujete:
- 1 šálka slaného nálevu zo zaváraného cícera z konzervy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 2 lyžice javorového sirupu
- 200 g kvalitnej 54-percentnej čokolády
- mrazené lesné ovocie
POSTUP:
- Do misy vlejte slaný nálev, zvaný inak aj akvafaba, pridajte citrónovú šťavu, javorový sirup a šľahajte do pevných špičiek. Bude to trvať približne 8-10 minút.
- Čokoládu roztopte v ohňovzdornej miske nad vodnou parou. Odstavte a nechajte trochu vychladnúť.
- Do vzniknutej peny z nálevu veľmi jemne zamiešajte čokoládu. Penou naplňte poháriky a vložte do chladničky na 2 hodiny.
- Nakoniec penu ozdobte drobným mrazeným ovocím.