Postup

 krok

Do 1,2 litra horúceho kuracieho vývaru pridáme hrášok a chvíľu ho povaríme. Približne polovicu uvareného hrášku rozmixujeme a vrátime späť do polievky.

 krok

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme zvyšným studeným vývarom a krátko povaríme. Za stáleho miešania ju vlejeme do polievky. FOTO postup: Takto urobíte tú najlepšiu zápražku! 

 krok

Polievku privedieme do varu a chvíľu povaríme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme soľou.

 krok

Pripravíme halušky: Zmäknuté maslo vymiešame so soľou, s vajcom a krupicou. Cesto necháme asi 15 minút postáť. Potom lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch.

 krok

Uvarené halušky rozdelíme do tanierov a zalejeme horúcou polievkou.