Halászlé: Polievka plná šťastných rybacích podkovičiek
22. 9. 2019, 10:38 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:21)

Zdroj: Laura Witteková
Halászlé: Polievka plná šťastných rybacích podkovičiek
- Dĺžka prípravy (min): 105
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks rôzne druhy našich rýb (kapor, sumec, zubáč, ostriež, šťuka, karas, pleskáč)
- 1 ks cibuľa
- 1 ks mletá červená paprika
- 1 ks soľ, korenie
- 1 ks bravčová masť
- 1 ks chlieb ako príloha
Postup
Krok 1
Ryby zbavte šupín, umyte a nakrájajte na kúsky alebo podkovy. Odložte ich bokom.
Krok 2
Zo zvyškov mäsa, z hláv, plutiev, ikier a mlieča pripravte silný vývar: Cibuľu nakrájanú na plátky a rybacie odrezky zalejte studenou vodou. Pomaly priveďte do varu. Nesoľte. Keď voda začína vrieť, pridajte do nej 3-4 lyžice mletej červenej papriky a vývar varte na miernom ohni 60 minút alebo tak dlho, kým sa cibuľa takmer nerozvarí.
Krok 3
Vývar preceďte, odrezky vyhoďte. Na rozpálenej masti opečte odložené „pekné“ kúsky ryby a podkovy. Potom ich zalejte precedeným vývarom. Polievku rýchlo uveďte do varu a varte 10 až 15 minút.
Krok 4
Nemiešajte, iba potriasajte hrncom, aby sa mäso nepripálilo. Podľa chuti osoľte, pridajte ešte mletú papriku alebo okoreňte. Halászlé podávajte s čerstvým chlebom.