Reklama

Halászlé: Polievka plná šťastných rybacích podkovičiek

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Halászlé: Polievka plná šťastných rybacích podkovičiek

  • Dĺžka prípravy (min): 105
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks rôzne druhy našich rýb (kapor, sumec, zubáč, ostriež, šťuka, karas, pleskáč)
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mletá červená paprika
  • 1 ks soľ, korenie
  • 1 ks bravčová masť
  • 1 ks chlieb ako príloha

Postup

Krok 1

Ryby zbavte šupín, umyte a nakrájajte na kúsky alebo podkovy. Odložte ich bokom.

Krok 2

Zo zvyškov mäsa, z hláv, plutiev, ikier a mlieča pripravte silný vývar: Cibuľu nakrájanú na plátky a rybacie odrezky zalejte studenou vodou. Pomaly priveďte do varu. Nesoľte. Keď voda začína vrieť, pridajte do nej 3-4 lyžice mletej červenej papriky a vývar varte na miernom ohni 60 minút alebo tak dlho, kým sa cibuľa takmer nerozvarí.

Krok 3

Vývar preceďte, odrezky vyhoďte. Na rozpálenej masti opečte odložené „pekné“ kúsky ryby a podkovy. Potom ich zalejte precedeným vývarom. Polievku rýchlo uveďte do varu a varte 10 až 15 minút.

Krok 4

Nemiešajte, iba potriasajte hrncom, aby sa mäso nepripálilo. Podľa chuti osoľte, pridajte ešte mletú papriku alebo okoreňte. Halászlé podávajte s čerstvým chlebom.