Reklama

FOTOPOSTUP: Najlepší jarný šalát je tento! So špargľou, hráškom a voňavým pestom

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Teplý šalát s malými zemiakmi, sladkým hráškom a s chrumkavou špargľou. K tomu voňavé pesto z medvedieho cesnaku a dokonalý jarný šalát je na svete!

Oslávte jar šalátom plným chutných a pestrých sezónnych surovín! Chrumkavá špargľa, sladký hrášok a voňavé pesto z medvedieho cesnaku vytvárajú dokonalú kombináciu chutí. K tomu malé zemiaky a šalát, ktorý si rozhodne uložíte do svojho receptáru, je na svete. Pripravte si nášho šalátového favorita tohto mesiaca, zapojte sa do súťaže a môžete vyhrať skvelú cenu! A ešte si aj pochutnáte...

Jar na tanieri

Jarné šaláty sú skutočne výnimočné, pretože obsahujú čerstvé a sezónne ingrediencie, ktoré prinášajú sviežu chuť a živiny po dlhých mesiacoch zimy. Po zime sa príroda prebúdza a spolu s ňou aj čerstvé bylinky, zelenina a ovocie, ktoré sú skvelými základmi pre chutné a zdravé šaláty.

Zdroj: anc

Sezóna špargle sa začína, prečítajte si o nej zopár zaujímavostí.

Kráľovná jari

Špargľa je jednou z najzdravších a najchutnejších jarných zelenín. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by mala byť súčasťou vášho jarného jedálnička:

  • Nutričná hodnota – Špargľa je bohatá na vitamíny A, C, E a K, ako aj na minerály ako draslík a železo. Obsahuje aj folát, ktorý je dôležitý pre správnu funkciu buniek a imunitného systému.
  • Podpora trávenia – Špargľa je skvelým diuretikom, ktoré pomáha odvodňovať telo a podporuje detoxikáciu. Obsahuje tiež vlákninu, ktorá zlepšuje trávenie a podporuje zdravú črevnú flóru.
  • Zníženie zápalov – Špargľa má protizápalové vlastnosti, čo môže pomôcť pri zmierňovaní rôznych zápalových stavov v tele, ako je napríklad artritída.
  • Nízkokalorická a zdravá – Špargľa je nízkokalorická a bohatá na vlákninu, čo ju robí ideálnou potravinou pre tých, ktorí sa snažia udržať si zdravú hmotnosť alebo schudnúť.
Anketa

Tešíte sa na špargľovú sezónu?

  • Rozhodne áno!0%
  • Tento rok jej dám šancu.0%
  • Špargľu veľmi neobľubujem, ale tento šalát skúsim!0%

Hlasovanie bolo ukončené

Autori článku

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.