Fantastický recept na CESNAKOVÉ PAGÁČE: S fetou sú mäkkučké ako obláčik!
29. 12. 2024, 14:03

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Najlepšie slané trojuholníky, aké ste kedy jedli! Upečte si mäkkučké pagáče s cesnakom a fetou podľa nášho osvedčeného receptu.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Fantastické SLANÉ TYČINKY, ktoré si urobíte nie len na Silvestra!Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Trojuholníkové pagáče s cesnakom a fetou.
TROJUHOLNÍKOVÉ PAGÁČE S CESNAKOM A FETOU
36 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT, KYSNUTIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 250 ml mlieka
- 20 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 375 g hladkej múky + 1 lyžica
- 1 lyžička soli
- 75 g roztopeného masla
- 1 vajce na potrenie
Na náplň:
- 150 g mascarpone
- 200 g syra feta
- 2 žĺtky
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
Na posypanie:
- celá rasca
- sezamové semienka
POSTUP:
- Zmiešajte vlažné mlieko, droždie, cukor a lyžicu múky. Zmes zakryte a na teplom mieste nechajte vzísť kvások. Ten je hotový, keď povrch mlieka budú pokrývať bublinky. Trvá to približne 10 až 15 minút.
- Do väčšej misy vsypte múku, soľ, pridajte kvások a roztopené, ale vychladnuté maslo. Vypracujte hladké, pružné cesto, ktoré v mise prikryte a nechajte hodinu kysnúť.
- Na náplň dajte do misy mascarpone, nastrúhaný syr feta, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a soľ podľa chuti.
- Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou približne 1 cm. Cesto potom rovnomerne potrite náplňou a zrolujte do rolády.
- Ostrým nožom šikmo rozkrájajte roládu na trojuholníky. Tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte 20 minút podkysnúť. Potrite ich vajíčkom a posypte celou rascou alebo sezamom. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 20 až 25 minút, tak aby povrch pagáčov získal zlatú farbu.