Reklama

Fantastický recept na CESNAKOVÉ PAGÁČE: S fetou sú mäkkučké ako obláčik!

Trojuholníkové pagáče s cesnakom a fetou.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Najlepšie slané trojuholníky, aké ste kedy jedli! Upečte si mäkkučké pagáče s cesnakom a fetou podľa nášho osvedčeného receptu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické SLANÉ TYČINKY, ktoré si urobíte nie len na Silvestra!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Trojuholníkové pagáče s cesnakom a fetou.

    TROJUHOLNÍKOVÉ PAGÁČE S CESNAKOM A FETOU

    36 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT, KYSNUTIE

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 250 ml mlieka
    • 20 g čerstvého droždia
    • 1 lyžička cukru
    • 375 g hladkej múky + 1 lyžica
    • 1 lyžička soli
    • 75 g roztopeného masla
    • 1 vajce na potrenie

    Na náplň:

    • 150 g mascarpone
    • 200 g syra feta
    • 2 žĺtky
    • 1 lyžica petržlenovej vňate
    • 4 strúčiky cesnaku
    • soľ

    Na posypanie:

    • celá rasca
    • sezamové semienka

    POSTUP:

    1. Zmiešajte vlažné mlieko, droždie, cukor a lyžicu múky. Zmes zakryte a na teplom mieste nechajte vzísť kvások. Ten je hotový, keď povrch mlieka budú pokrývať bublinky. Trvá to približne 10 až 15 minút.
    2. Do väčšej misy vsypte múku, soľ, pridajte kvások a roztopené, ale vychladnuté maslo. Vypracujte hladké, pružné cesto, ktoré v mise prikryte a nechajte hodinu kysnúť.
    3. Na náplň dajte do misy mascarpone, nastrúhaný syr feta, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a soľ podľa chuti.
    4. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou približne 1 cm. Cesto potom rovnomerne potrite náplňou a zrolujte do rolády.
    5. Ostrým nožom šikmo rozkrájajte roládu na trojuholníky. Tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte 20 minút podkysnúť. Potrite ich vajíčkom a posypte celou rascou alebo sezamom. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 20 až 25 minút, tak aby povrch pagáčov získal zlatú farbu.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.