Reklama

Fantastický MANDARÍNKOVÝ LIKÉR bude hviezdou vašich sviatkov: Pripravte ho čím-skôr!

Mandarínkový likér.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Domácemu likéru zo šťavnatých mandarínok sa nič nevyrovná. Pripravte si mandarínkový likér podľa nášho overeného receptu aj vy!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Horúca ČOKOLÁDA: Doprajte si lahodné potešenie pre chvíle pohody
    Zdroj: Canva

    Či už si ho pripravíte pre seba, alebo z neho urobíte pekný darček pre vašich blízkych, určite čas strávený jeho prípravou nevyjde na zmar. Recept na mandarínkový likér od cukrárky Dobrého jedla je skutočne spoľahlivý a rozvonia vám celý dom! Na prípravu tohto likéru vám odporúčame použiť iba chemicky neošetrované ovocie.

    MANDARÍNKOVÝ LIKÉR

    1 FĽAŠA (500 ML), PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 50 AŽ 60 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 15 biomandarínok
    • 150 g krupicového cukru
    • 2 badiány
    • 2 strúčiky kardamómu
    • 150 ml vodky

    POSTUP:

    1. Mandarínky dobre umyte a ošúpte škrabkou, tak aby kôra neobsahovala bielu časť dužiny.
    2. Potom z mandarínok vytlačte šťavu, ktorú vlejte do hrnca. Pridajte mandarínkovú kôru, cukor, korenie a varte približne 10 minút. Tekutina by sa mala zredukovať na konzistenciu redšieho sirupu.
    3. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť. Sirup preceďte, pridajte vodku, zamiešajte a naplňte do sklenej fľašky.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.