Reklama

Fantastický ÍRSKY CODDLE: Tradičné RÝCHLE JEDLO podobné gulášu vás dostane!

Írsky guláš zachutí celej rodine - výborný recept!

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mňam, tak toto je dobrota! Recept na írsky coddle vyskúšajte už dnes na rýchlu večeru. Budete sa zalizovať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Božské pečené BRAVČOVÉ KOLENO na cideri: Toto jedlo je nebíčko v papuľke!
    Zdroj: NMH

    Tradičné írske jedlo sa prebojovalo až do diela svetoznámeho spisovateľa a básnika Jamesa Joyca. Obyčajne sa dusí v hrnci podobne ako guláš. Nás zaujal tento rýchly variant. Vyskúšajte už dnes!

    Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet

    Írsky guláš zachutí celej rodine - výborný recept!

    ÍRSKY CODDLE

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 g zemiakov
    • za 2 hrste krúp
    • 50 g anglickej slaniny
    • 1 veľká cibuľa
    • 4 – 6 klobás
    • 3 lyžice rastlinného oleja
    • 1 bobkový list
    • 500 ml kuracieho vývaru
    • za hrsť petržlenovej vňate (hladkolistovej)

    POSTUP:

    1. Celé zemiaky uvarte v osolenej vode takmer domäkka (nemusíte ich šúpať). Prepláchnuté krúpy uvarte. Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu na mesiačiky. V panvici rozpáľte lyžicu oleja a opečte slaninu. Potom pridajte klobásy a sprudka ich opečte. Vyberte ich, v panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a opečte cibuľu.
    2. Zemiaky nakrájajte na plátky a prudko ich opečte. S cibuľou, so slaninou a s klobásami preložte do pekáča. Pridajte bobkový list, vývar a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 15 minút, aby sa chute spojili. Podávajte posypané vňaťou. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.