Fantastický ÍRSKY CODDLE: Tradičné RÝCHLE JEDLO podobné gulášu vás dostane!
7. 11. 2024, 6:02

Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Reklama
Mňam, tak toto je dobrota! Recept na írsky coddle vyskúšajte už dnes na rýchlu večeru. Budete sa zalizovať.
Zdroj: Dobré jedlo!/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Božské pečené BRAVČOVÉ KOLENO na cideri: Toto jedlo je nebíčko v papuľke!Zdroj: NMH
Tradičné írske jedlo sa prebojovalo až do diela svetoznámeho spisovateľa a básnika Jamesa Joyca. Obyčajne sa dusí v hrnci podobne ako guláš. Nás zaujal tento rýchly variant. Vyskúšajte už dnes!
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Írsky guláš zachutí celej rodine - výborný recept!
ÍRSKY CODDLE
4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- za 2 hrste krúp
- 50 g anglickej slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 4 – 6 klobás
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 1 bobkový list
- 500 ml kuracieho vývaru
- za hrsť petržlenovej vňate (hladkolistovej)
POSTUP:
- Celé zemiaky uvarte v osolenej vode takmer domäkka (nemusíte ich šúpať). Prepláchnuté krúpy uvarte. Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu na mesiačiky. V panvici rozpáľte lyžicu oleja a opečte slaninu. Potom pridajte klobásy a sprudka ich opečte. Vyberte ich, v panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a opečte cibuľu.
- Zemiaky nakrájajte na plátky a prudko ich opečte. S cibuľou, so slaninou a s klobásami preložte do pekáča. Pridajte bobkový list, vývar a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte asi 15 minút, aby sa chute spojili. Podávajte posypané vňaťou. Dobrú chuť!