Reklama

Fantastická NEDEĽNÁ POLIEVKA: Kelová s klobásou a fazuľami je MŇAM!

Kelová polievka s klobásou a fazuľami.

Zdroj: Gourmet/MAREK BARTOŠ

Reklama

Zohrejte sa touto bohatou a chutnou kelovou polievkou s klobásou a fazuľami. S jednoduchým a rýchlym receptom bude táto lahôdka na vašom stole už za 35 minút!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!
    Zdroj: NMH

    KELOVÁ POLIEVKA S KLOBÁSOU A FAZUĽAMI

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

    Zdroj: Gourmet/MAREK BARTOŠ

    Kelová polievka s klobásou a fazuľami.

    Potrebujete:

    • 100 g ryže
    • 1 červená cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžička mletej údenej papriky
    • pol lyžičky mletej rasce
    • štvrť hlávky kelu
    • 1 mrkva
    • 400 g bielej fazule z konzervy
    • 2 paprikové klobásy
    • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:13:"olivový olej

    POSTUP:

    1. Ryžu uvarte podľa návodu. V hrnci zohrejte olej a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno. Poprášte mletou paprikou, rascou a krátko opečte, aby sa korenie rozvoňalo.
    2. Zalejte 750 ml studenej vody a dobre rozmiešajte. Pridajte nakrájaný kel a mrkvu, osoľte, okoreňte a uvarte domäkka. Nakoniec dajte do polievky uvarenú ryžu, scedenú fazuľu a nakrájanú opečenú klobásu. Nechajte prehriať a podávajte s krajcom dobrého chleba.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Počuli ste už náš podcast?