Fantastická NEDEĽNÁ POLIEVKA: Kelová s klobásou a fazuľami je MŇAM!
10. 12. 2023, 7:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Gourmet/MAREK BARTOŠ
Reklama
Zohrejte sa touto bohatou a chutnou kelovou polievkou s klobásou a fazuľami. S jednoduchým a rýchlym receptom bude táto lahôdka na vašom stole už za 35 minút!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Galéria k článku
26 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!Zdroj: NMH
KELOVÁ POLIEVKA S KLOBÁSOU A FAZUĽAMI
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT
Zdroj: Gourmet/MAREK BARTOŠ
Kelová polievka s klobásou a fazuľami.
Potrebujete:
- 100 g ryže
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej údenej papriky
- pol lyžičky mletej rasce
- štvrť hlávky kelu
- 1 mrkva
- 400 g bielej fazule z konzervy
- 2 paprikové klobásy
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:13:"olivový olej
POSTUP:
- Ryžu uvarte podľa návodu. V hrnci zohrejte olej a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno. Poprášte mletou paprikou, rascou a krátko opečte, aby sa korenie rozvoňalo.
- Zalejte 750 ml studenej vody a dobre rozmiešajte. Pridajte nakrájaný kel a mrkvu, osoľte, okoreňte a uvarte domäkka. Nakoniec dajte do polievky uvarenú ryžu, scedenú fazuľu a nakrájanú opečenú klobásu. Nechajte prehriať a podávajte s krajcom dobrého chleba.