objednať časopis
všetky kategórie

Medzi najtypickejšie ingrediencie ázijskej kuchyne patria rezance. V tejto časti východného sveta sú rovnako obľúbenou zložkou jedál ako ryža.

Vďaka pestrému využitiu sú rezance v kuchyni čoraz viac vyhľadávané. Veríme, že v našich receptoch nájdete vďaka nim všetky voňavé chute Ázie.

REZANCE S KREVETAMI

REZANCE
S KREVETAMI
REZANCE S KREVETAMI
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 340 g očistených kreviet

Na marinádu:

  • pol lyžičky suchého sherry
  • pol lyžičky soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • pol lyžičky kukuričného škrobu

Na omáčku:

  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
  • 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • štipka bieleho korenia

Na dokončenie:

  • 225 g tenkých pšeničných rezancov
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 menšie čínske kapusty pak choi
  • 1 mrkva

POSTUP:

  1. Zmiešajte krevety a suroviny na marinádu v stredne veľkej miske a nechajte 10-15 minút marinovať.
  2. Suroviny na omáčku zmiešajte v malej miske a odložte bokom.
  3. V hrnci priveďte vodu do varu a uvarte rezance podľa návodu. Sceďte a opláchnite ich studenou vodou, aby sa prestali variť. Pridajte kvapku oleja, premiešajte a odstavte.
  4. Do panvice pridajte 1 lyžicu oleja a zohrejte na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, pridajte cesnak a jemne ho osmažte, aby sa rozvoňal. Pridajte krevety a opečte ich z oboch strán. Potom ich vyberte z panvice a dajte bokom. Pak choi rozoberte, hrubšie časti nakrájajte na tenké prúžky a listy odložte. Rovnako nakrájajte mrkvu.
  5. Nakrájané pak choi spolu s mrkvou pridajte k cesnaku a smažte približne 30 sekúnd. Do tejto zmesi pridajte uvarené rezance, ďalšiu lyžicu oleja, listy pak choi, premiešajte a restujte približne minútu. Nakoniec vlejte pripravenú omáčku, vsypte krevety a všetko spolu prehrejte 1 až 2 minúty. Naložte do väčšieho taniera a môžete podávať.

Kategórie