Vďaka pestrému využitiu sú rezance v kuchyni čoraz viac vyhľadávané. Veríme, že v našich receptoch nájdete vďaka nim všetky voňavé chute Ázie.
REZANCE S KREVETAMI
REZANCE
S KREVETAMI
Zdroj: Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 340 g očistených kreviet
Na marinádu:
- pol lyžičky suchého sherry
- pol lyžičky soli
- štipka mletého čierneho korenia
- pol lyžičky kukuričného škrobu
Na omáčku:
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
- 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
- štipka bieleho korenia
Na dokončenie:
- 225 g tenkých pšeničných rezancov
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 menšie čínske kapusty pak choi
- 1 mrkva
POSTUP:
- Zmiešajte krevety a suroviny na marinádu v stredne veľkej miske a nechajte 10-15 minút marinovať.
- Suroviny na omáčku zmiešajte v malej miske a odložte bokom.
- V hrnci priveďte vodu do varu a uvarte rezance podľa návodu. Sceďte a opláchnite ich studenou vodou, aby sa prestali variť. Pridajte kvapku oleja, premiešajte a odstavte.
- Do panvice pridajte 1 lyžicu oleja a zohrejte na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, pridajte cesnak a jemne ho osmažte, aby sa rozvoňal. Pridajte krevety a opečte ich z oboch strán. Potom ich vyberte z panvice a dajte bokom. Pak choi rozoberte, hrubšie časti nakrájajte na tenké prúžky a listy odložte. Rovnako nakrájajte mrkvu.
- Nakrájané pak choi spolu s mrkvou pridajte k cesnaku a smažte približne 30 sekúnd. Do tejto zmesi pridajte uvarené rezance, ďalšiu lyžicu oleja, listy pak choi, premiešajte a restujte približne minútu. Nakoniec vlejte pripravenú omáčku, vsypte krevety a všetko spolu prehrejte 1 až 2 minúty. Naložte do väčšieho taniera a môžete podávať.