Postup

 krok

Zemiaky očistíme a pokrájame na polcentimetrové plátky. Mrkvu pokrájame na julienne prúžky. Pór očistíme a zvlášť pokrájame bielu a svetlozelenú na polcentimetrové plátky.

 krok

Z bobkových listov, rozmarínu, tymianu a 3 vetvičiek petržlenovej vňate uviažeme bouquet garni, ktorý previažeme kuchynskou niťou. V hrnci zohrejeme vývar a 500 ml vody.

 krok

V širšom hrnci na masle a oleji 4-5 minút podusíme zemiaky a mrkvu. Ochutíme soľou a korením. Pridáme pokrájanú bielu časť póru a 1-2 minúty dusíme. Zalejeme vínom a horúcim vývarom. Pridáme bouquet garni, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.

 krok

Kuracie prsia zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Vložíme do hrnca so zeleninou a prikryté povaríme 10-12 minút na strednom plameni. Potom mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Zvyšnú petržlenovú vňať posekáme.

 krok

V miske rozšľaháme smotanu so žĺtkom a asi 300 ml horúcej polievky. Rozšľahanú zmes vlejeme do polievky, pridáme pokrájanú svetlozelenú časť póru a všetko necháme 2-3 minúty pomaly variť. Z polievky vyberieme bouquet garni.

 krok

Do hrnca pridáme mäso a nasekanú petržlenovú vňať. Polievku dochutíme soľou, štipkou cukru a čili korením.

Kategórie