Reklama

Domáci čučoriedkový PUNČ so šalviou budete variť celú zimu: Výborný recept!

Čučoriedkový punč so šalviou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nemusíte chodiť na vianočné trhy! Pozvite priateľov ku vám domov na lahodný čučoriedkový punč so šalviou. Fantastický recept si obľúbite!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tradičné VIANOČNÉ KOLÁČE pre každého: Jednoduché aj zložitejšie RECEPTY

    Ak hľadáte nápoj, ktorý vás zahreje počas chladných večerov a zároveň poteší jedinečnou kombináciou chutí, vyskúšajte domáci čučoriedkový punč so šalviou. Či už ho pripravíte na rodinné posedenie, alebo si ho vychutnáte sami pri knihe, stane sa vaším obľúbeným zimným nápojom. Čučoriedkový punč so šalviou je nielen chutný, ale vďaka čučoriedkam a citrónom aj plný vitamínov, ktoré podporia vašu imunitu počas zimného obdobia. Pre nealko verziu jednoducho nahraďte alkohol sódou.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Čučoriedkový punč so šalviou.

    ČUČORIEDKOVÝ PUNČ SO ŠALVIOU

    10 POHÁROV (KAŽDÝ 150 ML), PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, LÚHOVANIE

    Potrebujete:

    • 350 g mrazených čučoriedok
    • 150 ml citrónovej šťavy
    • 80 ml vody
    • 150 g krupicového cukru
    • 20 čerstvých šalviových lístkov + na ozdobenie
    • 200 ml ginu
    • 700 ml prosecca
    • 3 biocitróny na podávanie

    POSTUP:

    1. V hrnci na stredne vysokej teplote zmiešajte mrazené čučoriedky, citrónovú šťavu, vodu a cukor. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí a zmes sa začne variť. Čučoriedky by mali popraskať.
    2. Odstavte, zmes rozmixujte, pridajte lístky šalvie, ešte minútu povarte, aby sa zohriala šalvia, a vypnite. Hrniec zakryte a nechajte cez noc odstáť na chladnom mieste.
    3. Zo zmesi povyberajte šalviové listy a prepasírujte cez sitko.
    4. Sirup nalejte do veľkej servírovacej nádoby, pridajte gin, prosecco a ozdobte plátkami citrónov a lístkami šalvie.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.