Domáce gaštanové pyré: Žiaden klam a pridaná fazuľa!
5. 11. 2018, 9:59 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:19)

Zdroj: Stockfood
Reklama
Domáce gaštanové pyré: Žiaden klam a pridaná fazuľa!
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg gaštanov
- 2 hrnčeky vody
- 1 hrnček trstinového cukru
- pár drop vanilkovej (aj rumovej) esencie
Postup
Krok 1
Gaštany umyte a na užšom konci narežte do tvaru X. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 °C asi 20 minút. Keď trochu vychladnú, zbavte ich šupky a nechajte úplne vychladnúť.
Krok 2
Upečené gaštany preložte do panvice, podlejte vodou a pridajte cukor aj esencie. Pomaly varte asi 20 minút, kým gaštany úplne nezmäknú a nevznikne hustý sirup. Gaštany nakoniec dobre rozmixujte a pridajte k nim sirup. Vychladnuté pyré preložte do pohárov. Môžete ho tiež zmraziť v malých dózach.