Reklama

Domáce gaštanové pyré: Žiaden klam a pridaná fazuľa!

Stockfood

Zdroj: Stockfood

Reklama

Domáce gaštanové pyré: Žiaden klam a pridaná fazuľa!

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg gaštanov
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • pár drop vanilkovej (aj rumovej) esencie

Postup

Krok 1

Gaštany umyte a na užšom konci narežte do tvaru X. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 °C asi 20 minút. Keď trochu vychladnú, zbavte ich šupky a nechajte úplne vychladnúť.

Krok 2

Upečené gaštany preložte do panvice, podlejte vodou a pridajte cukor aj esencie. Pomaly varte asi 20 minút, kým gaštany úplne nezmäknú a nevznikne hustý sirup. Gaštany nakoniec dobre rozmixujte a pridajte k nim sirup. Vychladnuté pyré preložte do pohárov. Môžete ho tiež zmraziť v malých dózach.