Dokonalý ZEMIAKOVÝ GRATIN: Príloha alebo hlavný chod?
My sa ho nevieme dojesť a vy?
- 75 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 gzemiakov
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 200 mlsmotany na varenie
- 1 ksčerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- 1 ksmaslo na vymastenie formy
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Ošúpaný cesnak pokrájajte na štvrtiny, pridajte do smotany a prevarte. Ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložte zo sporáka.
krok
Rúru vyhrejte na 180 °C (teplovzdušný ohrev nepoužívajte). Okrúhlu zapekaciu formu vymastite maslom. Zemiaky očistite a pokrájajte alebo postrúhajte na tenučké plátky. Naplocho ich poukladajte do formy.
krok
Z ochutenej smotany vyberte cesnak a nalejte ju na zemiaky. Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 - 55 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú mäkké. Po upečení gratin vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút odpočívať. Podávajte so zeleninovým šalátom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Doprajete si počas fašiangov FÁNKY?

Odľahčujete jedálniček? Miska plná zdravia je na začiatok roka ako stvorená
