Reklama

Dokonalé veľkonočné pečivo: Linecké zajačiky ohúria vzhľadom aj chuťou!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vôňa tradície: Veľkonočná baba starých mám. S fotopostupom ju zvládne každý!

    Veľká noc na Slovensku

    Na Slovensku sa Veľká noc oslavuje nielen nábožensky, ale aj rodinne. V mnohých regiónoch sa zachovali krásne zvyky, ako je šibačka a oblievačka, ale aj rôzne rodinné jedlá a pečivo. Počas Veľkonočných sviatkov sa pripravujú bohaté rodinné obedy, kde nechýba pečené mäso, zeleninové šaláty a, samozrejme, sladkosti, ktoré si deti môžu užívať pri hľadaní vajíčok alebo zdobení kraslíc. Pečivo, ako je linecké alebo kysnuté koláče, býva jedným z najväčších lákadiel sviatočného stola.

    Linecké zajačiky - bibičkin overený recept.

    Zdroj: Laura Witteková / Dobré jedlo

    Linecké zajačiky - bibičkin overený recept.

    Zajačiky ako symbol

    Zajac, alebo veľkonočný zajac, je tradičným symbolom Veľkej noci. Tento symbol je spojený s plodnosťou, novým životom a jarou. Zajac je v mnohých kultúrach považovaný za plodného tvora, ktorý prináša radosť a nový začiatok, a preto sa stal neodmysliteľným symbolom jarných sviatkov. Na Slovensku sa často pečú zajace z cesta alebo zajace z čokolády, ktoré sa stávajú obľúbenými darčekmi a sladkými prekvapeniami, najmä pre deti.

    Strana

    2/3

    Autori článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
    Reklama