Hoci je už dávno po sviatkoch, následky niekoľkotýždňového prejedania a nedostatku pohybu môžete pokojne cítiť aj dnes. Pomôžte vášmu žalúdku vrátiť sa do normálu a naštartujte trávenie pomocou overených receptov od dvojice známych foodblogerov.
Skvelým pomocníkom na ceste za stratenou rovnováhou sú napríklad zeleninové šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, skúste tie od privátnej značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande. Pomôžu vám odľahčiť jedálniček zdravým a chutným spôsobom.
Môžete si byť istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy. A čo je skvelé, výborne chutia aj v rýchlych receptoch od Pána Tymiána a Lenivej kuchárky.
Mrkvová polievka podľa Pána Tymiána
Ingrediencie:
800 g mrkvy
500 ml mrkvovej šťavy K-Bio
80 g šalotky
45 g zázvoru
2 PL masla
1 dl smotany na varenie
soľ
čierne mleté korenie
kôra z polovice citrónu
Pesto:
60 g mrkvovej vňate
100 g mandlí
26 g strúhaného parmezánu
1 dl olivového oleja K-Bio
čierne mleté korenie
šťava z polovice citrónu
Postup:
Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a zázvor. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska 0,5 cm hrubé. Keď cibuľa chytí zlatistú farbu, pridáme mrkvu a restujeme 2 - 3 minúty. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mrkvovú šťavu K-Bio a vodu tak, aby bola tekutina 1 cm nad úrovňou mrkvy. Varíme, kým mrkva nezmäkne.
Zdroj: Kaufland
Ilustračné foto
Cviklové rizoto a lá Lenivá kuchárka
Ingrediencie na 4 porcie:
300 g ryže arborio/carnaroli
200 g červenej repy
1 cibuľa
250 ml bio šťavy z červenej repy K-Bio
70 g parmezánu
3 plátky masla
5 PL panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie
100 g čerstvých šalátových listov
Postup:
V rýchlovarnej kanvici zohrejeme 1 - 1,5 litra vody, ktorú použijeme na podlievanie rizota. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu a pečieme do sklovita. Prisypeme nepremytú ryžu a poriadne premiešame, aby sa ryža obalila vo vrstve olivového oleja. Opekáme 3 minúty za pravidelného premiešavania. Zalejeme K-Bio šťavou z červenej repy izbovej teploty, pridáme nadrobno nakrájanú cviklu a dobre premiešame. Osolíme a za občasného miešania privedieme do varu.
Následne znížime teplotu, pridáme časť horúcej vody a pravidelne miešame, kým sa voda nevstrebe. Postupne pridávame zvyšok horúcej vody a zakaždým premiešavame, až kým sa vstrebe voda a ryža i cvikla sa uvaria al dente. Trvá to približne 20 - 30 minút.
Ryžu stiahneme zo sporáka a primiešame k nej plátky masla. Na záver vmiešame strúhaný parmezán a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pred servírovaním rizoto posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvými šalátovými listami.
Zdroj: Kaufland
Ilustračné foto
PR článok