Diabolská ŠTRÚDĽA: Nech vám tá dobrota z nej nevytečie
17. 11. 2021, 18:05 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Dobrú chuť, už teraz vám ju závidíme!
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 275 g chladeného lístkového cesta
- 1 ks cibuľu
- 300 g mletého vareného mäsa z polievky
- 1 lyžica korenia na pizzu
- 1 ks ½ lyžičky kajenského alebo čili korenia
- 1 ks vajce
- 2 lyžice sezamu
- 1 ks maslo
- 2 lyžice sušeného sójového prášku
Postup
Krok 1
Pripravte plnku: Nasekanú cibuľu opečte do na masle. Vmiešajte mleté mäso, korenie na pizzu a kajenské korenie. Po vychladnutí pridajte sušený sójový prášok.

Video Player is loading.
Pravá ťahaná maková štrúdľaKrok 2
Na plech dajte rozvaľkané chladené lístkové cesto. Po dĺžke ho nie hlbokými zárezmi noža rozdeľte na 3 časti (pruhy). Do stredného pruhu dajte vychladnutú plnku.
Krok 3
Krátke konce prehnite cez plnku, aby nevytiekla. Ostatné okraje narežte na 1,5 cm široké pásiky a prehnite cez plnku, akoby ste plietli vrkoč. Povrch potrite vajcom a posypte sezamom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút.