Reklama

Diabolská ŠTRÚDĽA: Nech vám tá dobrota z nej nevytečie

rolada

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dobrú chuť, už teraz vám ju závidíme!

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 275 g chladeného lístkového cesta
  • 1 ks cibuľu
  • 300 g mletého vareného mäsa z polievky
  • 1 lyžica korenia na pizzu
  • 1 ks ½ lyžičky kajenského alebo čili korenia
  • 1 ks vajce
  • 2 lyžice sezamu
  • 1 ks maslo
  • 2 lyžice sušeného sójového prášku

Postup

Krok 1

Pripravte plnku: Nasekanú cibuľu opečte do na masle. Vmiešajte mleté mäso, korenie na pizzu a kajenské korenie. Po vychladnutí pridajte sušený sójový prášok.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pravá ťahaná maková štrúdľa

    Krok 2

    Na plech dajte rozvaľkané chladené lístkové cesto. Po dĺžke ho nie hlbokými zárezmi noža rozdeľte na 3 časti (pruhy). Do stredného pruhu dajte vychladnutú plnku.

    Krok 3

    Krátke konce prehnite cez plnku, aby nevytiekla. Ostatné okraje narežte na 1,5 cm široké pásiky a prehnite cez plnku, akoby ste plietli vrkoč. Povrch potrite vajcom a posypte sezamom. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!