Reklama

Dalgonská KÁVA: Obrátené kapučíno pre kofeínových fajnšmekrov!

dalgonská káva

Zdroj: Pinterest

Reklama

Názov tejto kávovej špecialitky je odvodený od kórejských karameliek - dalgona, podľa ktorých vraj chutí. Vyskúšajte ako bude chutiť vám!

Potrebujete:

  •  1,5 lyžice instantnej kávy (prášok, granulky)
  • 1, 5 lyžice jemného kryštálového cukru
  • 1,5 lyžice horúcej vody
  • 50 - 100 ml mlieka

POSTUP:

  1. V miske vymiešajte lyžičkou alebo napeňovačom kávu s cukrom a horúcou vodou do hustej peny. Ak budete pripravovať viac porcií, môžete použiť  šľahač.
  2. Do vyššieho skleneného pohára nalejte horúce mlieko a naň navrstvite kávovú penu.

Naše tipy:

  • Originál verzia dalgona coffee  sa pripravuje so studeným mliekom a kockami ľadu. 
  • Ak si túto pochúťku chcete ešte vylepšiť a neprekážajú vám kalórie navyše, skúste na penu navrstviť ešte šľahačku a posypte škoricou. Do mlieka pridajte trocha horkej čokolády.
  • Za lyžičku cukru môžete pri miešaní peny nahradiť vanilkovým cukrom. Použiť môžete aj trstinový cukor.
  • Ani za malý štamprlík vaječného likéru do mlieka neuškodí jej chuti
  • A kúsok karamelového cukríka v mlieku dodá naozaj karamelovú chuť!