Dalgonská KÁVA: Obrátené kapučíno pre kofeínových fajnšmekrov!
25. 9. 2020, 10:01 (aktualizované: 15. 7. 2024, 19:18)

Zdroj: Pinterest
Reklama
Názov tejto kávovej špecialitky je odvodený od kórejských karameliek - dalgona, podľa ktorých vraj chutí. Vyskúšajte ako bude chutiť vám!
Potrebujete:
- 1,5 lyžice instantnej kávy (prášok, granulky)
- 1, 5 lyžice jemného kryštálového cukru
- 1,5 lyžice horúcej vody
- 50 - 100 ml mlieka
POSTUP:
- V miske vymiešajte lyžičkou alebo napeňovačom kávu s cukrom a horúcou vodou do hustej peny. Ak budete pripravovať viac porcií, môžete použiť šľahač.
- Do vyššieho skleneného pohára nalejte horúce mlieko a naň navrstvite kávovú penu.
Naše tipy:
- Originál verzia dalgona coffee sa pripravuje so studeným mliekom a kockami ľadu.
- Ak si túto pochúťku chcete ešte vylepšiť a neprekážajú vám kalórie navyše, skúste na penu navrstviť ešte šľahačku a posypte škoricou. Do mlieka pridajte trocha horkej čokolády.
- Za lyžičku cukru môžete pri miešaní peny nahradiť vanilkovým cukrom. Použiť môžete aj trstinový cukor.
- Ani za malý štamprlík vaječného likéru do mlieka neuškodí jej chuti
- A kúsok karamelového cukríka v mlieku dodá naozaj karamelovú chuť!