Postup

 krok

Vo vodnom kúpeli rozpustíme v smotane kúsky bielej čokolády. Premiešame, odstavíme a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutú šľahačku vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Citrónový krém vymiešame s citrónovou šťavou a vmiešame do vyšľahanej smotany. Zľahka premiešame a odložíme do chladu.

 krok

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom. V 70 mililitroch mlieka rozpustíme instantnú kávu. Žĺtok vymiešame s cukrom, pridáme preosiatu múku a kávu rozpustenú v mlieku.

 krok

Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme vymiešanú zmes a za stáleho miešania na miernom ohni varíme, pokým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa, stále miešame a pridávame rozpustenú čokoládu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, vmiešame do polovychladnutej masy a premiešame. Do pohárov plníme postupne čokoládový krém s citrónovou šľahačkou a ozdobíme hoblinkami čokolády.

Kategórie