Chutné aj bez mäsa: Grilované sójové karbonátky
10. 6. 2014, 13:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:08)

Chutné aj bez mäsa: Grilované sójové karbonátky
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g sójových bôbov
- 2 ks vajcia
- 1 ks biela cibuľa
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks lístky ligurčeka
- 1 ks lístky koriandra
- 1 lyžica repkového oleja
- trochu ks strúhanky na zahustenie
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Vodou premytú sóju necháme v studenej vode napučať 5 až 6 hodín. Potom zlejeme, zalejeme čistou studenou vodou, osolíme a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
Krok 2
Olúpanú cibuľu nakrájame a cesnak olúpeme.
Krok 3
Vychladnutú sóju spolu s cibuľou a s cesnakom pomelieme v mäsovom mlynčeku.
Krok 4
Pridáme vajcia, nadrobno posekané lístky ligurčeka s koriandrom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pokvapkáme olejom a masu zahustíme preosiatou strúhankou.
Krok 5
Zo sójovej masy mokrými rukami vyformujeme menšie karbonátky, položíme ich na rozohriaty gril a opečieme z oboch strán. Podávame s čerstvým šalátom a pečivom. Využite aj staršie pečivo