Reklama

Chutná rýchlovka: ZEMIAKOVÁ polievka s údeným mäsom

polievka

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Rýchla príprava, pomalá konzumácia, vychutnávajte ju.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g údeného mäsa
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks bobkový list
  • 4 ks mrkvy
  • 2 ks petržleny
  • 400 g zemiakov
  • 1 lyžica drvenej rasce
  • 1 ks petržlenová vňať na ozdobenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Do hrnca nalejte studenú vodu, vložte mäso, celú cibuľu a bobkový list. Nechajte variť 2 hodiny. Zatiaľ očistite a nakrájajte mrkvu, petržlen a zemiaky na väčšie kúsky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodná POLIEVKA DO ŠÁLKY: Vyskúšajte chutné pórové cappuccino

    Krok 2

    Ak je mäso mäkké, vyberte ho z polievky a nechajte mierne vychladnúť.

    Krok 3

    Vývar prelejte cez sitko do iného hrnca a nechajte zovrieť. Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlen, osoľte a okoreňte podľa chuti. Varte asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Do hotovej polievky vložte mäso pokrájané na menšie kúsky a ozdobte petržlenovou vňaťou.