Chutná rýchlovka: ZEMIAKOVÁ polievka s údeným mäsom
19. 7. 2021, 15:04 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Rýchla príprava, pomalá konzumácia, vychutnávajte ju.
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g údeného mäsa
- 1 ks cibuľa
- 1 ks bobkový list
- 4 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- 400 g zemiakov
- 1 lyžica drvenej rasce
- 1 ks petržlenová vňať na ozdobenie
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Do hrnca nalejte studenú vodu, vložte mäso, celú cibuľu a bobkový list. Nechajte variť 2 hodiny. Zatiaľ očistite a nakrájajte mrkvu, petržlen a zemiaky na väčšie kúsky.

Video Player is loading.
Lahodná POLIEVKA DO ŠÁLKY: Vyskúšajte chutné pórové cappuccinoKrok 2
Ak je mäso mäkké, vyberte ho z polievky a nechajte mierne vychladnúť.
Krok 3
Vývar prelejte cez sitko do iného hrnca a nechajte zovrieť. Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlen, osoľte a okoreňte podľa chuti. Varte asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Do hotovej polievky vložte mäso pokrájané na menšie kúsky a ozdobte petržlenovou vňaťou.