Reklama
Chuť, ktorú si zamilujete: Čokoládový fondant
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na fondán:
- 100 g masla
- 250 g kvalitnej horkej čokolády
- 4 ks vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 30 g hladkej múky
- 1 ks maslo a cukor na vymastenie a vysypanie formičiek
Na ovocné coulis:
- 500 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (čerešne, višne, maliny, jahody, černice)
- 100 g práškového cukru
- 1 ks citrónovú šťavu podľa chuti
Postup
Krok 1
Formičky s priemerom 8 cm a s výškou 4 a pol cm vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Rúru rozohrejeme na 195 stupňov Celzia.
Krok 2
Ovocie s cukrom a citrónovou šťavou varíme na strednom ohni a necháme zredukovať, kým nevznikne omáčka. Podľa potreby prilejeme vodu a prevaríme.
Krok 3
Čokoládu a maslo dáme rozpustiť vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
Krok 4
Mixérom vyšľaháme vajcia, cukor a múku na penu a ručne vmiešame čokoládu. Zmes nalejeme do pripravených misiek a dáme piecť na 10-15 minút. Po vytiahnutí by mali byť okraje upečené, ale stred koláčika tekutý.
Krok 5
Okraje formičiek opatrne orežeme nožom, dezert vyklopíme na tanier a ozdobíme ovocným coulis.