Reklama

Chuť, ktorú si zamilujete: Čokoládový fondant

Reklama

Chuť, ktorú si zamilujete: Čokoládový fondant

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na fondán:

  • 100 g masla
  • 250 g kvalitnej horkej čokolády
  • 4 ks vajcia
  • 150 g krupicového cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 1 ks maslo a cukor na vymastenie a vysypanie formičiek

Na ovocné coulis:

  • 500 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (čerešne, višne, maliny, jahody, černice)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks citrónovú šťavu podľa chuti

Postup

Krok 1

Formičky s priemerom 8 cm a s výškou 4 a pol cm vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Rúru rozohrejeme na 195 stupňov Celzia.

Krok 2

Ovocie s cukrom a citrónovou šťavou varíme na strednom ohni a necháme zredukovať, kým nevznikne omáčka. Podľa potreby prilejeme vodu a prevaríme.

Krok 3

Čokoládu a maslo dáme rozpustiť vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.

Krok 4

Mixérom vyšľaháme vajcia, cukor a múku na penu a ručne vmiešame čokoládu. Zmes nalejeme do pripravených misiek a dáme piecť na 10-15 minút. Po vytiahnutí by mali byť okraje upečené, ale stred koláčika tekutý.

Krok 5

Okraje formičiek opatrne orežeme nožom, dezert vyklopíme na tanier a ozdobíme ovocným coulis.