Reklama

Domáci HRNČEKOVÝ CHLIEB upečiete aj bez miesenia! Chrumkavá kôrka a mäkká striedka

Domáci hrnčekový chlieb so semiačkami

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Príprava domáceho chleba nemusí byť taká náročná, ako sa na prvý pohľad zdá! Máme pre vás super jednoduchý recept. A tá vôňa pri pečení...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Potraviny, po ktorých páli záha: Pozor na svoj tanier!
    Anketa

    Pečiete si doma chlieb?

    • Áno, pravidelne!24%
    • Občas si upečiem.46%
    • Zatiaľ nie, ale tento recept vyskúšam!30%

    Hlasovanie bolo ukončené

    DOMÁCI HRNČEKOVÝ CHLIEB

    Zdroj: shutterstock

    Domáci hrnčekový chlieb so semiačkami

    POTREBUJETE:

    • 3 hrnčeky pšeničnej chlebovej múky
    • 1/2 ČL sušeného droždia
    • 1/4 ČL cukru
    • 1,5 ČL soli
    • 1 a 1/3 hrnčeka vlažnej vody
    • rasca, konopné semienka, ľanové semienka podľa chuti

    POSTUP:

    1. Všetky suroviny zmiešajte vo veľkej (najlepšie sklenenej) mise. Cesto nemusíte miesiť, stačí ho len poriadne zamiešať, aby sa všetky suroviny prepojili a aby v ceste nezostali kúsky suchej múky. Takto pripravené cesto nechajte kysnúť približne 5 hodín na kuchynskej linke. Je dôležité riadiť sa zdvojnásobením objemu cesta, keďže v každej kuchyni je iná teplote, a tým pádom je ovplyvnená aj rýchlosť kysnutia cesta.
    2. V rúre pri teplote 230 °C nechajte nahriať pekáč aj s pokrievkou, zatiaľ si cesto na mierne pomúčenej doske vyformujte do tvaru bochníčka. Chlieb presuňte na papieri na pečenie do rozohriateho pekáča alebo zapekacej misy, prikryte a pečte približne 25 minút. Potom ešte odkrytý dopekajte približne 25-30 minút, podľa farby.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.