Domáci HRNČEKOVÝ CHLIEB upečiete aj bez miesenia! Chrumkavá kôrka a mäkká striedka
17. 3. 2024, 6:02 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: shutterstock
Reklama
Príprava domáceho chleba nemusí byť taká náročná, ako sa na prvý pohľad zdá! Máme pre vás super jednoduchý recept. A tá vôňa pri pečení...
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Potraviny, po ktorých páli záha: Pozor na svoj tanier!Anketa
Pečiete si doma chlieb?
- Áno, pravidelne!24%
- Občas si upečiem.46%
- Zatiaľ nie, ale tento recept vyskúšam!30%
Hlasovanie bolo ukončené
DOMÁCI HRNČEKOVÝ CHLIEB
Zdroj: shutterstock
Domáci hrnčekový chlieb so semiačkami
POTREBUJETE:
- 3 hrnčeky pšeničnej chlebovej múky
- 1/2 ČL sušeného droždia
- 1/4 ČL cukru
- 1,5 ČL soli
- 1 a 1/3 hrnčeka vlažnej vody
- rasca, konopné semienka, ľanové semienka podľa chuti
POSTUP:
- Všetky suroviny zmiešajte vo veľkej (najlepšie sklenenej) mise. Cesto nemusíte miesiť, stačí ho len poriadne zamiešať, aby sa všetky suroviny prepojili a aby v ceste nezostali kúsky suchej múky. Takto pripravené cesto nechajte kysnúť približne 5 hodín na kuchynskej linke. Je dôležité riadiť sa zdvojnásobením objemu cesta, keďže v každej kuchyni je iná teplote, a tým pádom je ovplyvnená aj rýchlosť kysnutia cesta.
- V rúre pri teplote 230 °C nechajte nahriať pekáč aj s pokrievkou, zatiaľ si cesto na mierne pomúčenej doske vyformujte do tvaru bochníčka. Chlieb presuňte na papieri na pečenie do rozohriateho pekáča alebo zapekacej misy, prikryte a pečte približne 25 minút. Potom ešte odkrytý dopekajte približne 25-30 minút, podľa farby.