Reklama

Chlieb vo vajci: Skúste obmeniť milované raňajky z detstva! Takto je to ešte väčšia bomba

Chlieb vo vajíčku s avokádovo-hráškovou nátierkou.

Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ách, vôňa chlebíka vo vajíčku vedela zobudiť aj najtuhšieho sedmospáča. Skúste tradičné raňajky ešte viac vylepšiť! Inšpirujte sa v Dobrom jedle...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Môžu jesť ľudia so zvýšeným cholesterolom vajíčka?

    Zdroj: Dobré jedlo/LýdiaCzakó

    Chlieb vo vajci plnený syrom.

    CHLIEB VO VAJCI PLNENÝ SYROM

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 vajcia
    • 2 lyžice smotany na šľahanie
    • 100 g strúhaného eidamu
    • 4 krajce chleba
    • soľ
    • olej na smaženie

    NA DRESING:

    • 4 lyžice hustého jogurtu
    • za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
    • za hrsť nasekaného kôpru
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Vajcia prešľahajte so soľou a smotanou. Medzi dva krajce chleba dajte poriadnu vrstvu syra, pritlačte ich k sebe a obaľte vo vajcovej zmesi. Potom chlebíky opečte z oboch strán dozlatista na troche horúceho oleja.
    2. Pripravte dresing: Iba zmiešajte všetky suroviny a podľa chuti ich dosoľte, okoreňte. „Bundáše“ podávajte s čerstvým šalátom a dresingom.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Raňajky s VAJÍČKAMI: Vyskúšajte SUPER RECEPTY, budete sa zalizovať!
      Zdroj: NMH

      Recept na tento luxusný chlebík vo vajci pripravila foodblogerka Petra Esterling Red velvet cooking.

      Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING

      Chlieb vo vajíčku s avokádovo-hráškovou nátierkou.

      CHLIEB VO VAJÍČKU S AVOKÁDOVO-HRÁŠKOVOU NÁTIERKOU

      2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

      Potrebujete:

      Na nátierku:

      • 120 g mrazeného hrášku
      • 1 avokádo
      • 20 ml extra panenského olivového oleja
      • soľ, mleté čierne korenie
      • šťava zo štvrť citróna

      Na chlebík:

      • 2 vajíčka z voľného chovu
      • 50 ml mlieka
      • čerstvé bylinky
      • soľ, mleté čierne korenie
      • asi 6 menších krajcov chleba
      • trocha oleja

      Na holandskú omáčku:

      • 80 g masla
      • 2 žĺtky
      • 1 lyžička dijonskej horčice
      • 1 lyžica citrónovej šťavy
      • soľ, mleté čierne korenie

      POSTUP:

      1. Hrášok dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Počkajte, kým sa rozmrazí. Avokádo ošúpte a nakrájajte. Dajte ho do kuchynského robota spolu s rozmrazeným hráškom. Pridajte olivový olej, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Rozmixujte.
      2. Vajíčka rozmixujte vidličkou, pridajte mlieko, bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením. Postupne namáčajte do vajíčkovej zmesi 6 menších krajcov chlebíka a opekajte na panvici z oboch strán. Na panvicu dajte trocha olivového oleja, aby sa chlebíky nepripekali.
      3. Pripravte holandskú omáčku: Maslo roztopte a nechajte trochu vychladnúť. Do ohňovzdornej misky dajte žĺtky, horčicu a citrónovú šťavu. Ručne šľahajte nad parou, kým nebudú mať bledožltú farbu. Potom postupne za stáleho miešania prilievajte maslo. Dochuťte soľou a korením. Ak by bola omáčka príliš hustá, zjemnite ju trochou vody.
      4. Chlebíky servírujte s nátierkou, poliate holandskou omáčkou, posypané čerstvo namletým čiernym korením.

      Autor článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.