Chlieb vo vajci: Skúste obmeniť milované raňajky z detstva! Takto je to ešte väčšia bomba
24. 7. 2024, 6:03 (aktualizované: 24. 7. 2024, 6:04)

Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING
Ách, vôňa chlebíka vo vajíčku vedela zobudiť aj najtuhšieho sedmospáča. Skúste tradičné raňajky ešte viac vylepšiť! Inšpirujte sa v Dobrom jedle...
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková
Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING
Galéria k článku

Zdroj: Dobré jedlo/LýdiaCzakó
Chlieb vo vajci plnený syrom.
CHLIEB VO VAJCI PLNENÝ SYROM
2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 3 vajcia
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- 100 g strúhaného eidamu
- 4 krajce chleba
- soľ
- olej na smaženie
NA DRESING:
- 4 lyžice hustého jogurtu
- za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- za hrsť nasekaného kôpru
- soľ, korenie
POSTUP:
- Vajcia prešľahajte so soľou a smotanou. Medzi dva krajce chleba dajte poriadnu vrstvu syra, pritlačte ich k sebe a obaľte vo vajcovej zmesi. Potom chlebíky opečte z oboch strán dozlatista na troche horúceho oleja.
- Pripravte dresing: Iba zmiešajte všetky suroviny a podľa chuti ich dosoľte, okoreňte. „Bundáše“ podávajte s čerstvým šalátom a dresingom.

Zdroj: NMH
Recept na tento luxusný chlebík vo vajci pripravila foodblogerka Petra Esterling Red velvet cooking.
Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING
Chlieb vo vajíčku s avokádovo-hráškovou nátierkou.
CHLIEB VO VAJÍČKU S AVOKÁDOVO-HRÁŠKOVOU NÁTIERKOU
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na nátierku:
- 120 g mrazeného hrášku
- 1 avokádo
- 20 ml extra panenského olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
- šťava zo štvrť citróna
Na chlebík:
- 2 vajíčka z voľného chovu
- 50 ml mlieka
- čerstvé bylinky
- soľ, mleté čierne korenie
- asi 6 menších krajcov chleba
- trocha oleja
Na holandskú omáčku:
- 80 g masla
- 2 žĺtky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Hrášok dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Počkajte, kým sa rozmrazí. Avokádo ošúpte a nakrájajte. Dajte ho do kuchynského robota spolu s rozmrazeným hráškom. Pridajte olivový olej, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Rozmixujte.
- Vajíčka rozmixujte vidličkou, pridajte mlieko, bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením. Postupne namáčajte do vajíčkovej zmesi 6 menších krajcov chlebíka a opekajte na panvici z oboch strán. Na panvicu dajte trocha olivového oleja, aby sa chlebíky nepripekali.
- Pripravte holandskú omáčku: Maslo roztopte a nechajte trochu vychladnúť. Do ohňovzdornej misky dajte žĺtky, horčicu a citrónovú šťavu. Ručne šľahajte nad parou, kým nebudú mať bledožltú farbu. Potom postupne za stáleho miešania prilievajte maslo. Dochuťte soľou a korením. Ak by bola omáčka príliš hustá, zjemnite ju trochou vody.
- Chlebíky servírujte s nátierkou, poliate holandskou omáčkou, posypané čerstvo namletým čiernym korením.