Reklama

CHEESECAKE z New Yorku: Otvorte mu dvere do našej kuchyne

cheesecake

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Niečo z dovozu...

  • Dĺžka prípravy (min): 95
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na korpus:

  • 200 g maslových sušienok (rozmixovaných)
  • 45 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 600 g jemného tučného tvarohu (alebo smotanového syra)
  • 130 g práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 25 ml citrónovej šťavy
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks drobné ovocie na ozdobu (čučoriedky)

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy (24 cm) vyložte papierom na pečenie. Sušienky zmiešajte s maslom a zmes natlačte na dno formy. Pečte asi 10 minút.

Krok 2

Do veľkej misy dajte tvaroh, cukor, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a dobre rozmixujte. Pozor, neprešľahajte šľahačku! Pridajte vajcia a znova premiešajte. Zmes vylejte na predpečený korpus. Formu s cheesecakom dajte do plechu s vodou a tak vložte do vyhriatej rúry alebo na dno rúry dajte plech s horúcou vodou, ktorý bude počas pečenia vytvárať paru. Takto pečte 45-50 minút.

Krok 3

Cheesecake nechajte aj po upečení ešte hodinu v rúre (pri otvorených dvierkach). Potom ho vyberte a počkajte, kým úplne vychladne. Až potom ho vložte do chladničky aspoň na 4-5 hodín, najlepšie však na noc. New York podávajte ozdobený ľubovoľným drobným ovocím (čučoriedkami).