CHEESECAKE z New Yorku: Otvorte mu dvere do našej kuchyne
20. 1. 2021, 9:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Laura Witteková
Niečo z dovozu...
- Dĺžka prípravy (min): 95
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na korpus:
- 200 g maslových sušienok (rozmixovaných)
- 45 g roztopeného masla
Na náplň:
- 600 g jemného tučného tvarohu (alebo smotanového syra)
- 130 g práškového cukru
- 150 ml smotany na šľahanie
- 25 ml citrónovej šťavy
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 3 ks vajcia
- 1 ks drobné ovocie na ozdobu (čučoriedky)
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy (24 cm) vyložte papierom na pečenie. Sušienky zmiešajte s maslom a zmes natlačte na dno formy. Pečte asi 10 minút.
Krok 2
Do veľkej misy dajte tvaroh, cukor, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a dobre rozmixujte. Pozor, neprešľahajte šľahačku! Pridajte vajcia a znova premiešajte. Zmes vylejte na predpečený korpus. Formu s cheesecakom dajte do plechu s vodou a tak vložte do vyhriatej rúry alebo na dno rúry dajte plech s horúcou vodou, ktorý bude počas pečenia vytvárať paru. Takto pečte 45-50 minút.
Krok 3
Cheesecake nechajte aj po upečení ešte hodinu v rúre (pri otvorených dvierkach). Potom ho vyberte a počkajte, kým úplne vychladne. Až potom ho vložte do chladničky aspoň na 4-5 hodín, najlepšie však na noc. New York podávajte ozdobený ľubovoľným drobným ovocím (čučoriedkami).