Cheesecake s MALINOVOU polevou: Najlepší na nočné maškrtenie
17. 9. 2021, 20:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Voňavý, hustý, sladučký, červenučký...
- Dĺžka prípravy (min): 90
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g maslových sušienok
- 85 g roztopeného masla
- 500 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 6 lyžíc trstinového cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 2 hrnčeky malín
- 1 ks trištvrte hrnčeka trstinového cukru • mix lesného ovocia na ozdobu
Postup
Krok 1
Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Hmotou vyložte dno tortovej formy (22 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C 10 minút.
Krok 2
Metličkou vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a 6 lyžicami trstinového cukru. Nakoniec dôkladne vmiešajte kukuričný škrob. Hmotu vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri 145 °C.
Krok 3
Zatiaľ pripravte polevu. Maliny rozvarte s trstinovým cukrom. Potom ich rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Ak chcete hustejšiu polevu, zredukujte ju varom.
Krok 4
Dobre odležaný cheesecake, najlepšie cez noc, polejte malinovou polevou. Nechajte ju stuhnúť a ozdobte ovocím. Môžete podávať.