Reklama

Cheesecake s MALINOVOU polevou: Najlepší na nočné maškrtenie

cheesecake

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Voňavý, hustý, sladučký, červenučký...

  • Dĺžka prípravy (min): 90
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g maslových sušienok
  • 85 g roztopeného masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc trstinového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 2 hrnčeky malín
  • 1 ks trištvrte hrnčeka trstinového cukru • mix lesného ovocia na ozdobu

Postup

Krok 1

Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Hmotou vyložte dno tortovej formy (22 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C 10 minút.

Krok 2

Metličkou vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a 6 lyžicami trstinového cukru. Nakoniec dôkladne vmiešajte kukuričný škrob. Hmotu vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri 145 °C.

Krok 3

 Zatiaľ pripravte polevu. Maliny rozvarte s trstinovým cukrom. Potom ich rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Ak chcete hustejšiu polevu, zredukujte ju varom.

Krok 4

Dobre odležaný cheesecake, najlepšie cez noc, polejte malinovou polevou. Nechajte ju stuhnúť a ozdobte ovocím. Môžete podávať.