Cestovinový šalát S TUNIAKOM: Chutný obed pripravíte raz-dva!
Chutný cestovinový šalát s tuniakom si isto určite obľúbite.
- 20 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 gcestovín conchiglie (mušličky)
- 2 kskonzervy tuniaka v olivovom oleji
- 250 gkukurice z konzervy
- 100 gzaváraných grilovaných paprík
- 1 kspetržlenovú vňať
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na zálievku:
- 60 mlolivového oleja
- 15 mlbalzamového octu
- 5 mlčerveného vínneho octu
- 1 lyžicadijonskej horčice
- 1 lyžicamedu
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Cestoviny uvarte podľa návodu. Zlejte a v site prepláchnite studenou vodou. Nechajte odkvapkať a vychladnúť. Sitom občas potraste, aby zostali oddelené.
krok
Pripravte zálievku: Do misy, v ktorej budete cestoviny servírovať, dajte olej a obidva druhy octu. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Pridajte horčicu a med, osoľte, okoreňte a znovu premiešajte.
krok
Zálievku zmiešajte s cestovinami. Pridajte tuniaka, kukuricu, papriky nakrájané na kocky a znovu zamiešajte. Prisypte polovicu nakrájanej petržlenovej vňate a opäť premiešajte. Cestoviny posypte petržlenovou vňaťou a servírujte ich vychladené alebo pri izbovej teplote.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
