Reklama
Černohorský rezeň
- Dĺžka prípravy (min): 25
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového mäsa (karé, stehno)
- 500 g zemiakov
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 ks vajce
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks menšiu cibuľu
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks majorán
- 1 ks olej na vyprážanie
- 1 ks tvrdý nastrúhaný syr na posypanie
Postup
Krok 1
Mäso nakrájajte na rezne. Naklepte, osoľte a okoreňte.
Krok 2
Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte vajce, hladkú múku pretlačený cesnak najemno nakrájanú cibuľu, soľ korenie a majorán a vypracujte cestíčko, ako na zemiakové placky.
Krok 3
Rezne obaľte najskôr v hladkej múke a potom v zemiakovom cestíčku. Vyprážajte na rozpálenom oleji. Po vypražení nechajte na papierovej utierke odležať aby sa odsala prebytočná mastnota.