Reklama

Černohorský rezeň

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Černohorský rezeň

  • Dĺžka prípravy (min): 25
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa (karé, stehno)
  • 500 g zemiakov
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 ks vajce
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks menšiu cibuľu
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks majorán
  • 1 ks olej na vyprážanie
  • 1 ks tvrdý nastrúhaný syr na posypanie

Postup

Krok 1

Mäso nakrájajte na rezne. Naklepte, osoľte a okoreňte.

Krok 2

Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte vajce, hladkú múku pretlačený cesnak najemno nakrájanú cibuľu, soľ korenie a majorán a vypracujte cestíčko, ako na zemiakové placky.

Krok 3

Rezne obaľte najskôr v hladkej múke a potom v zemiakovom cestíčku. Vyprážajte na rozpálenom oleji. Po vypražení nechajte na papierovej utierke odležať aby sa odsala prebytočná mastnota.