Reklama
Uctite si návštevu efektným pohostením v podobe dánskych rybacích chlebíčkov.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
16 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najlepšia VIANOČNÁ RYBA podľa horoskopu: Ktorá sa najviac hodí k vášmu znameniu?Zdroj: NMH
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Dánske rybacie chlebíčky.
DÁNSKE RYBACIE CHLEBÍČKY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 8 až 12 krajcov ražného chleba
- 300 g krémového smotanového syra
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (kôpor, pažítka, petržlenová vňať, ligurček, estragon)
- 100 až 200 g údeného lososa
- 100 až 200 g nakladaných sardiniek alebo sleďov
- 4 vajcia
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Na dekoráciu:
- paradajky
- šalátová uhorka
- olivy
- nakladaná cvikla
- nakladané uhorky
- klíčky
- čerstvé bylinky
- citrón
- čili
POSTUP:
- Ražný chlieb nakrájajte a do zlatohneda opečte na panvici z oboch strán na malom množstve oleja. Nechajte mierne vychladnúť.
- Zamiešajte krémový syr s nasekanými bylinkami, ak treba, osoľte a okoreňte.
- Krémovým syrom bohato potrite chlebíčky a navrstvite na ne suroviny v rôznych kombináciách, napríklad:
-
- nátierka, údený losos, vajcia varené natvrdo, plátky uhorky, kôpor
- nátierka, nakladané slede alebo sardinky, cvikla, pažítka
- nátierka, údený losos, kyslé uhorky, plátky paradajky, čili, kôpor
- nátierka, nakladané ryby, vajcia, baby gem, špenát, olivy, klíčky.
Smørrebrød je typ dánskeho chlebíčka pozostávajúceho z hutného ražného kváskového chleba, ktorý sa môže podávať napríklad s maslom alebo nátierkami a mäsovými, zeleninovými, syrovými alebo rybacími lahôdkami.