Reklama

Čakáte hostí? Pripravte luxusné DÁNSKE RYBACIE CHLEBÍČKY

Dánske rybacie chlebíčky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Uctite si návštevu efektným pohostením v podobe dánskych rybacích chlebíčkov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšia VIANOČNÁ RYBA podľa horoskopu: Ktorá sa najviac hodí k vášmu znameniu?
    Zdroj: NMH

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Dánske rybacie chlebíčky.

    DÁNSKE RYBACIE CHLEBÍČKY

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 8 až 12 krajcov ražného chleba
    • 300 g krémového smotanového syra
    • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (kôpor, pažítka, petržlenová vňať, ligurček, estragon)
    • 100 až 200 g údeného lososa
    • 100 až 200 g nakladaných sardiniek alebo sleďov
    • 4 vajcia
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    Na dekoráciu:

    • paradajky
    • šalátová uhorka
    • olivy
    • nakladaná cvikla
    • nakladané uhorky
    • klíčky
    • čerstvé bylinky
    • citrón
    • čili

    POSTUP:

    1. Ražný chlieb nakrájajte a do zlatohneda opečte na panvici z oboch strán na malom množstve oleja. Nechajte mierne vychladnúť.
    2. Zamiešajte krémový syr s nasekanými bylinkami, ak treba, osoľte a okoreňte.
    3. Krémovým syrom bohato potrite chlebíčky a navrstvite na ne suroviny v rôznych kombináciách, napríklad:
      1. nátierka, údený losos, vajcia varené natvrdo, plátky uhorky, kôpor
      2. nátierka, nakladané slede alebo sardinky, cvikla, pažítka
      3. nátierka, údený losos, kyslé uhorky, plátky paradajky, čili, kôpor
      4. nátierka, nakladané ryby, vajcia, baby gem, špenát, olivy, klíčky.

    Smørrebrød je typ dánskeho chlebíčka pozostávajúceho z hutného ražného kváskového chleba, ktorý sa môže podávať napríklad s maslom alebo nátierkami a mäsovými, zeleninovými, syrovými alebo rybacími lahôdkami.

    Autori článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.