Postup

 krok

Mlieko ohrejeme, rozmiešame v ňom med, olej a maslo. Plech alebo pekáč vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. V miske vyšľaháme džús s droždím. Zašľaháme 1 vajce, sušené plody a nakrájaný zázvor. Pridáme múku, 3 lyžičky perníkového korenia, soľ a vychladnuté mlieko s tukom. Vymiesime cesto a necháme 30 minút kysnúť. Potom ho premiesime, dáme do misy a necháme hodinu kysnúť.

 krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 13 dielov, sformujeme na buchtičky a uložíme na plech. Prikryjeme a necháme kysnúť ešte 40-60 minút. Povrch buchtičiek potrieme rozšľahaným vajcom. Z hladkej múky, cukru a vody vypracujeme hustú pastu, ktorú naplníme do cukrárskeho vrecka s malým otvorom.

 krok

Na buchtičkách vytvoríme mriežku z cukrovej pasty. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Vyberieme a necháme na plechu vychladnúť prikryté navlhčenou utierkou. Potom buchtičky potrieme cukrovým sirupom pripraveným z cukru, vody a perníkového korenia.