Reklama

BROKOLICOVÉ pirôžky: Vytlačte náplň rovno do úst

napln

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Zdravé a plné energie.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 400-450 g polohrubej múky
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 ks vlažné mlieko
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 ks olej
  • 1 ks 150-200 g brokolice
  • 80 g tvrdého syra
  • 1 ks 60-80 g syra Lučina
  • 70 g šunky";i:10;s:22:"1 ks strúčik cesnaku";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:13;s:25:"1 ks vegeta na dochutenie";i:14;s:23:"1 ks zeleninový vývar

Postup

Krok 1

Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie s cukrom a necháme vykysnúť kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vajce, soľ, kvások a lyžicu oleja. Vypracujeme polohusté cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.

Krok 2

Brokolicu rozobratú na ružičky medzitým uvaríme v zeleninovom vývare. Scedíme a po vychladnutí pokrájame nadrobno. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, Lučinu, postrúhaný syr a tenké pásiky šunky.

Krok 3

Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme vegetou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme kolieska a na každé dáme lyžičkou plnku. Koliesko preložíme a konce stlačíme. Vypražíme v panvici na rozpálenom oleji.