BROKOLICOVÉ pirôžky: Vytlačte náplň rovno do úst
12. 3. 2022, 8:46 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Zdravé a plné energie.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 400-450 g polohrubej múky
- 1 ks vajce
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1 ks vlažné mlieko
- 20 g čerstvého droždia
- 1 ks olej
- 1 ks 150-200 g brokolice
- 80 g tvrdého syra
- 1 ks 60-80 g syra Lučina
- 70 g šunky";i:10;s:22:"1 ks strúčik cesnaku";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:13;s:25:"1 ks vegeta na dochutenie";i:14;s:23:"1 ks zeleninový vývar
Postup
Krok 1
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie s cukrom a necháme vykysnúť kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vajce, soľ, kvások a lyžicu oleja. Vypracujeme polohusté cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
Krok 2
Brokolicu rozobratú na ružičky medzitým uvaríme v zeleninovom vývare. Scedíme a po vychladnutí pokrájame nadrobno. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, Lučinu, postrúhaný syr a tenké pásiky šunky.
Krok 3
Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme vegetou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme kolieska a na každé dáme lyžičkou plnku. Koliesko preložíme a konce stlačíme. Vypražíme v panvici na rozpálenom oleji.